vestnik

(FOTO) 3. SNL vzhod: Derbi začelja brez zadetkov

Miha Šoštarič, 3. 11. 2019
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej
Aktualno

Nogometaši Radgone in Veržeja so tudi na medsebojni tekmi prikazali izredno skromno predstavo.

V soboto so bili odigrani dvoboji 11. kroga, zadnjega v jesenskem delu prvenstva v 3. slovenski nogometni ligi vzhod. V Gornji Radgoni je bil na sporedu obračun dveh najslabših ekip, Radgone in Veržeja, ki sta prikovani na dno razpredelnice. V deževnem vremenu so maloštevilni gledalci, zbralo se jih je okoli 30, videli izredno slabo predstavo, ki se je končala brez zadetkov.

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

Iz prvega polčasa velja omeniti priložnost Veržeja iz 36. minute. Andrej Fanedl je izvajal kot, Niko Barbarič pa je bil z neposredne bližine ob strelu z glavo nenatančen.

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

Netočne podaje na obeh straneh so se vrstile tudi v drugem polčasu, ko je bilo ob pogledu na neaktivnost akterjev na zelenici več kot očitno, da so (pre)slabo kondicijsko pripravljeni. Bližje zmagi so bili domačini. Najprej je v 82. minuti Tilen Klobasa s prostega strela za las žogo poslal mimo stičišča prečnika in vratnice, v zadnji minuti dvoboja pa je Srečko Sterniša sam krenil s polovice igrišča proti veržejskemu vratarju Alenu Buzetiju. Ni se odločil za strel, ampak za preigravanje, v katerem pa je bil uspešnejši Buzeti. Radgončani, ki imajo razliko v danih in prejetih zadetkih 2 : 49, so tako osvojili prvo točko v prvenstvu.

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

Radgona – Veržej 0 : 0

TŠC Trate Gornja Radgona, 30 gledalcev, sodnik: Marko Lacković (Maribor). Rumeni kartoni: Kocet, Horvat; Nedižavec, Strah. Igralec tekme: Nastja Pučko (Veržej).

Radgona: Božek, Vohar, A. Klobasa kap., Bračič (Sterniša, 46), J. Klobasa, T. Klobasa, Katan, Horvat, Drašak (Lipič, 89), Zupančič, Kocet. Trener: Borut Uhan.

Veržej: Buzeti, Embreuš, Barbarič, Madon kap., Žvikart (Lovenjak, 76), Fanedl (Berden, 60), Pučko, Strah, Nedižavec, Ketiš, Hozjan (Kranjec, 60). Trener: Milko Djurovski.

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

Ostala pomurska predstavnika v tretjeligaški konkurenci sta jesenski del prvenstva končala z zmago. Odrančani so po zaostanku, v 48. minuti je Korotan Prevalje v vodstvo popeljal Lovro Grušovnik, uspeli priti do preobrata in šeste zmage v sezoni. Za zmago z 2 : 1 sta zadela Adis Emruli (64) in Aleš Kalamar (92).

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

Avto Rajh Ljutomer je po slabših rezultatih v zadnjih krogih in odhodu trenerja Boštjana Zemljiča tokrat s 5 : 1 (2 : 0) premagal Videm pri Ptuju. Za domačine, ki so tokrat nastopili

brez trenerja, so v polno zadeli Mario Skuhala (5, 53), Alen Brumen (35, 67) in Andrej Lotrič (75). Gostje so v 92. minuti znižali zaostanek preko Jake Vajde.

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

Odrančani bodo prezimili na tretjem mestu (20 točk), Avto Rajh Ljutomer je na osmem mestu (15), Veržej je enajsti (5), Radgona, ki jo prihodnjo soboto čaka še zaostala tekma z Dravinjo v Slovenskih Konjicah, pa je zadnja, dvanajsta (1).

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

3
Miha Šoštarič
Radgona - Veržej

nogomet 3.-snl