vestnik

(FOTO) V butičnem glamping naselju na voljo tudi knjižnica pod krošnjami

M.V., 20. 6. 2020
Marina Vrbnjak
Ob jezeru je tudi predel s triintridesetimi lesenimi dvokapnicami, kjer lahko bolj avanturistični gostje prenočijo pod zvezdami.
Aktualno

Blaguško jezero je doslej navduševalo obiskovalce s svojo tišino in neokrnjeno naravo, zdaj pa ponuja mnogo več. Na obrežju je včeraj vrata odprl Forest glamping resort, kjer največje bogastvo ostaja narava.

Vse se je začelo z željo lastnika dela zemljišč ob jezeru Maria Herzoga, da uredi obrežje jezera. Potem ko je dobil potrebna dovoljenja in soglasja, se je povezal z lastnikom blagovne znamke Charming Slovenia Iztokom Podkrižnikom, da bi v Prlekiji zgradila butično glamping naselje.

blaguš, glamping, sveti-jurij-ob-ščavnici
Marina Vrbnjak
Intenzivna izkušnja narave ob Blaguškem jezeru.

»Pred kratkim smo začeli zbirati rezervacije in ugotavljamo, da je ponudba izjemno privlačna za domače in tuje goste,« nam je o trenutnem dogajanju ob jezeru povedala Petra Kordiš, izvršna direktorica znamke Charming Slovenija. Ob jezeru so postavljene leseno-steklene hiške z zasebno teraso, grajene iz popolnoma naravnih materialov. Vsaka od šestnajstih hišk je namenjena za dve osebi, poleg udobne postelje pa je v prostoru tudi kotiček za sproščanje. Mislili so tudi na tiste, ki radi posežejo po knjigah.

blaguš, glamping, sveti-jurij-ob-ščavnici
Marina Vrbnjak
Na obrežju je včeraj vrata odprl Forest glamping resort, kjer največje bogastvo ostaja narava. Fotografija je nastala v času gradnje.

V naselju je gostom na voljo gozdna knjižnica, v kateri si lahko izposodite knjigo s knjižne police skupnega prostora ali preprosto počivate, obdani z nežnim gozdnim vetrom in žvrgolenjem ptic. Prav tako boste imeli priložnost obiskati čevljarsko delavnico, kjer se boste izučili mojstrstva izdelovanja obutve. Ob jezeru je tudi predel s triintridesetimi lesenimi dvokapnicami, kjer lahko bolj avanturistični gostje prenočijo pod zvezdami.

blaguš, glamping, sveti-jurij-ob-ščavnici
Marina Vrbnjak
Celotno naselje je plod znanja domačega prebivalstva in podjetij ter ustvarjeno iz naravnih materialov, saj želijo v največji meri ohraniti pridih narave.

Celotno naselje je plod znanja domačega prebivalstva in podjetij ter ustvarjeno iz naravnih materialov, saj želijo v največji meri ohraniti pridih narave. Površine so uredili in dodali ponudbo, ki bo še bolj vabljiva tudi za dnevne obiskovalce. »V načrtovanje ponudbe in zastavljanje koncepta smo vložili mnogo časa in ustvarili ponudbo, ki združuje dnevne obiskovalce in goste resorta. Prvi bodo z obiskom Gozdnega bistroja uživali v razgledu in izbrani gostinski ponudbi, si na jezu privoščili dobro pico ali se ohladili s hišnim pivom, drugi pa se odločili za počitnice pod drevesnimi krošnjami in čas preživeli v objektih, ki smo jih zgradili iz naravnih materialov. Uredili bomo tudi poti, ki bodo sprehajalcem omogočile sprehode okoli jezera,« pojasnjuje Kordiševa. Preživljanje prostega časa v naravi namreč želijo spodbujati z aktivnostmi na prostem, kot so gozdni fitnes, pohodne poti, vodne aktivnosti.

blaguš, glamping, sveti-jurij-ob-ščavnici
Marina Vrbnjak
Preživljanje prostega časa v naravi namreč želijo spodbujati z aktivnostmi na prostem, kot so gozdni fitnes, pohodne poti, vodne aktivnosti.

blaguš, glamping, sveti-jurij-ob-ščavnici
Marina Vrbnjak
Forest glamping resort Blaguš

Za uspeh je ključno sodelovanje
Gradnjo turističnega resorta ob Blaguškem jezeru podpira tudi Občina Sveti Jurij ob Ščavnici, saj bo močno prispevala k prepoznavnosti tega majhnega pomurskega kraja. »Poleg podpore pri pridobivanju dovoljenj so se izkazali tudi kot odličen posrednik stikov, ki jih potrebujemo za kreiranje dobre ponudbe – tako smo lahko pripravili raznoliko ponudbo doživetij v okolici, se povezali z lokalnimi društvi in pridelovalci oziroma ponudniki hrane in pijače,« je še povedala Kordiševa, ki verjame, da je za uspeh ključno sodelovanje. »Veselimo smo, da v naši zgodbi tudi lokalno okolje prepozna potencial,« je še dodala.

blaguško-jezero, glamping, forest-glamping-resort, mario-herzog
Marina Vrbnjak
Na brežini jezera Blaguš je nastal Forest glamping resort.

forest-glamping-resort blaguško-jezero prlekija iztok-podkrižnik
Kaj zdaj berejo drugi