vestnik

(FOTO IN VIDEO) Nevihte nad Pomurjem: Zalivalo je objekte in odkrivalo strehe

I.B., 1. 8. 2019
Sabinca Celec
To fotografijo nam je poslala bralka iz Bakovec.
Aktualno

Sinoči okrog 22. ure so se nad nekaterimi pomurskimi občinami razdivjale nevihte, ki so jih spremljale številne razelektritve, sunki nevihtnega piša, močnejši nalivi, ponekod pa tudi sodra in toča. 

Nevihte so ponekod tudi zalivale objekte. Kot poroča Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, so v občini Beltinci tamkajšnji gasilci vodo izčrpali iz štirih objektov, na dveh pa prekrili streho. V občini Odranci je zalilo stanovanjsko hišo ter zamašilo odtočni jarek, v črenšovski občini so gasilci vodo izčrpali iz enega objekta, v puconski, kjer pa je poplavilo klet stanovanjske hiše, pa so na pomoč priskočili gasilci PGD Vaneča.


Ob 0.58 je na čistilni napravi v občini Turnišče prišlo do izpada elektrike, zato je začela naraščati voda na ulici Pod Logom. Turniški gasilci so prečrpavali vodo, dokler se črpalke na čistilni napravi niso preklopile, ter tako preprečili zalivanje stanovanjskih hiš.


Močnejšo nevihto s točo so imeli na območju Hotize, kjer so posledice sinočnjega neurja vidne na vrtovih in poljih.



Danes bo vreme delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, poroča Agencija RS za okolje. Popoldne in zvečer se v zahodnih in severnih krajih lahko pojavi kakšna ploha ali nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 28°C. Jutri bospremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo čez dan od severa razširile nad večji del Slovenije. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter, pravijo vremenoslovci. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne na severozahodu okoli 20, drugod od 22 do 27, na Primorskem okoli 29 °C.

Niko Časar
Fotografija je simbolična. 
vreme zalite hiše arso