vestnik

(FOTO in VIDEO) To so najbolj strastni pohodniki z Goričkega

TL, 26. 1. 2020
Tomaž Koltai
Prejemniki najvišjih priznanj "goričkih bočkorof". (z leve proti desni Franc Gjergjek, Vili Kutoš, Zoltan Podnevar in Jože Vrečič).
Aktualno

Deseti pohod "Vsi smo zmagovalci" je bil v znamenju 100-letnice pobude varovanja narave in desete obletnice izkaznice Pohodnik/pohodnica po Goričkem.

Javni zavod Krajinski park goričko (JZ KPG) je skupaj z Goričkim drüjštvom za lepše vütro (GDLP) pripravil jubilejni pohod Vsi smo zmagovalci, ki poteka po 8-kilometrski poti po gričih in dolinah vulkanskega izvora. 118 pohodnikov je štartalo na gradu Grad, nadaljevalo mimo Marofske kapele do Kranjcovega brega in gozdnega vrta, kjer so zavili na Majcov breg, preko Popovščka do Pepelščkav Bežanovo grabo, pot so zaključili v Prgaj, v gostilni Raj.

stanka-dešnik, jz-kpg, vsi-smo-zmagovalci
Tomaž Koltai
Pohodniki občudujejo zimsko idilo.

Po toplem okrepčilu je sledila podelitev zahvalnih listin najbolj strastnim pohodnikom. Med prvimi sta listini prejela osnovnošolca Florian Hodžar in Aneja Krpič, ki sta v minulem letu v izkaznico Pohodnik/pohodnica po Goričkem vknjižila deset pohodov. Od vseh 53 prejemnikov pa so bili štirje, ki so prejeli najvišjo nagrado ''gorički bočkor''. Vili Kutoš, Zoltan Podnevar, Jože Vrečič in Franc Gjergjek so v lanskem koledarskem letu uspeli prehoditi vseh 40 pohodov, ki so bili na Goričkem in so bili hkrati vpisani v omenjeno izkaznico.

stanka-dešnik, jz-kpg, vsi-smo-zmagovalci
Tomaž Koltai
Letošnjega desetega pohoda Vsi smo zmagovalci se je udeležilo 118 pohodnikov.

DSC_9198
Tomaž Koltai
Osnovnolca Aneja Krpič in Florijan Hodžar, ki prosti čas rada preživljata v naravi.

Letošnji pohod je bil v znamenju okroglega jubileja Spomenice v varstvu narave. Mineva namreč 100 let od pobude za sistemsko varovanje narave v Sloveniji. Zahteve, strnjene v takratni Spomenici, so aktualne tudi danes, in sicer so pozvali k ustanovitvi varstvenih parkov, varovanju redkih živali in rastlin. Več pa v tiskani izdaji Vestnika.

vsi-smo-zmagovalci jz-kp-goričko goričko-drüjštvo-za-lepše-vütro pohod jubilej izkaznica-pohodnik/pohodnica-po-goričkem