vestnik

(FOTO) V Murski Soboti in Gornji Radgoni otrokom popestrili počitnice

M. Ha., 2. 3. 2022
Art Klub 7/FB
Likovna delavnica, Mladinski center Gornja Radgona
Aktualno

V Pomurskem muzeju se otroci udeležujejo tridnevnih muzejskih delavnic, Mladinski center Gornja Radgona pa je pripravil celotedenski program dogajanja

Za osnovnošolce so v Pomurskem muzeju Murska Sobota pripravili tridnevne muzejske delavnice, ki so se začele na pustni torek. Na njih ustvarjajo izdelke, povezane z muzejskimi predmeti ali kulturno dediščino. Tako so izdelali pustno lasuljo in spoznavali pustno dediščino v Prekmurju, spekli so ptičke iz testa, kar je povezano z gregorjevim, ko so ponekod v Prekmurju matere na ta dan nastavljale na ograje ali drevesa pogače. Otroci so si ogledali razstavo Pomanjkanje, zadostnost in izobilje, kjer so spoznali prehransko dediščino, po navdihu stare lončene kuhinjske posode pa so izdelali krožnik. Na delavnice se je prijavilo 10 otrok, a se jih je zaradi bolezni udeležilo le 6, je povedala Mateja Huber iz Pomurskega muzeja.

pomurski-muzej-murska-sobota, počitnice
Tomislav Vrečič
Muzejske delavnice v Pomurskem muzeju.

V Gornji Radgoni pa je Mladinski center (MC) Gornja Radgona za otroke pripravil celotedenske raznolike delavnice in dogodke. Prvi dan je potekala likovna delavnica, na kateri so otroci ustvarjali pustne maske iz ekoloških materialov. Delavnice se je udeležilo 17 otrok, potekala pa je pod mentorstvom Ustvarjalnega društva Art klub 7. Maske so otroci lahko uporabili na današnjem pustnem rajanju, na njem pa je nastopila otroška gledališka skupina Ku-Kuc s predstavo Škratka Sladka.

mladinski-center-gornja-radgona, pust, kreativne-počitnice
Mladinski center Gornja Radgona
Likovna delavnica, Mladinski center Gornja Radgona

Kreativne počitnice, kot so organizatorji poimenovali dogodek, se bodo danes nadaljevale s hip hop plesno delavnico, ki jo bo vodil učitelj plesa Jan Paveo, četrtek pa je rezerviran za otroško gledališko predstavo Mini Moni, ki je tudi del otroškega abonmaja Zavoda Kultprotur. Zadnji dan dogajanja, v petek, se bodo otroci sprostili z otroško jogo pod vodstvom Ive Weingerl.

pust, kreativne-počitnice, mladinski-center-gornja-radgona
Art Klub 7/FB
Likovna delavnica, Mladinski center Gornja Radgona

»S programom kreativnih počitnic želimo otrokom iz Gornje Radgone in okolice popestriti preživljanje počitniškega časa, jih animirati in vzpodbujati njihovo domišljijo. S podobnimi aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v prvomajskih šolskih počitnicah,« je ob tem povedal vodja MC Gornja Radgona Jernej Koren.

mladinski-center-gornja-radgona kreativne-počitnice gornja-radgona
Kaj zdaj berejo drugi