vestnik

(FOTO) Mura: Vsi Antejevi možje 

AG, 17. 6. 2018
Aleš Cipot
Murine okrepitve (z leve)Klemen Šturm,Špiro Peričić in Tomi Horvat.
Aktualno

V vrstah Mure bodo po novem nastopali štirje novi obrazi.

Zdaj je tudi uradno, kadrovske spremembe so potrdili tudi v Nogometni šoli Mura in jih objavili na svoji spletni strani.

Okrepitve

Kot prvi se v vrste Mure vračaTomi Horvat(roj. 24. marec 1999), ki je v črno-belem dresu uspešno nastopal že v selekciji U15. Iz takratne Mure 05 se je preselili v Maribor, kjer je uspešno igral v kadetski in mladinski ekipi. Postal je tudi standardni član mlajših reprezentančnih selekcij. Skupno je v dresu z državnim grbom zbral že 41 nastopov in dosegel 4 zadetke. Ofenzivni vezist se bo v dresu Mure poskušal dokazati še v članskem nogometu. Z Muro je sklenil pogodbo do 30. maja 2021.


Drugi novinec je osrednji branilecŠpiro Peričić(roj. 8. oktober 1993), ki je v pretekli sezoni nastopal v dresu hrvaškega prvoligaška HNK Cibalia Vinkovci. Dalmatinec je v preteklosti igral še za domači Hajduk, Slaven Belupo, Dugopolje, Solin in Primorac 1929. Špiro se najbolje znajde na mestu osrednjega branilca, lahko pa igra še kot defenzivni vezist. Z Muro je sklenil enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.
Tretje novo ime v vrstah črno-belih jeKlemen Šturm(roj. 27. junij 1994), ki se k Muri seli iz Krškega, za katerega je v zadnji sezoni PrveLige Telekom Slovenije odigral 31 tekem. Luka se najbolje znajde na položaju levega bočnega branilca. Kljub mladosti je na prvoligaškem nivoju odigral že 124 tekem. Prvo pravo priložnost v članskem dresu mu je ponudil Triglav. Zadnji dve sezoni pa je igral za Krško. Z Muro je sklenil pogodbo do 30.5.2020.

Črno-belim se je dan kasnejepridružil še četrti novinec

Kot sporočajo iz Nogometne šole Mura se je vrstam črno-belih pridružil Mihael Rebernik(roj. 6. avgusta 1996). Rebernik je hiter krilni napadalec, ki je prve članske nastope vknjižil v dres Rijeke. V minuli sezoni je nastopal v dresu hrvaškega prvoligaša NK Slaven Belupo. Pred tem je eno sezono kot posojen igralec Rijeke že preživel v Sloveniji. Za Aluminij je v Prvi Ligi zbral 23 nastopov in dosegel tudi dva zadetka. Z Muro je sklenil enoletno sodelovanje.

Dva odhoda

V zadnjih dneh je prišlo tudi do dveh odhodov. Vrste Mure zapuščataZvonimir ŽigerinArpad Vaš.



NŠ Mura je novico o okrepljeni ekipi podala potem, ko se je članska ekipa v Termah Vivat skupaj z vodstvom zbrala na uvodni večerji pred pričetkom priprav na novo sezono.

b1402cb7052bdf082bb14021a8c5b119
Aleš Cipot
Večerja NŠ Mure v Vivatu v Murski Soboti.



mura
Kaj zdaj berejo drugi