vestnik

(FOTO) Nagrade v roke prostovoljcem, glasbenici, klubu in gostilničarju

Vestnik.si, 11. 10. 2019
Nataša Juhnov
Praznik občine Puconci, to so prejemniki nagrad.
Aktualno

Na proslavi ob 22. prazniku Občine Puconci so podelili priznanja. Velika zahvalno listino je prejel Franc Barbarič, poveljnik Gasilske zveze Puconci.

V Puconcih so s slavnostno sejo občinskega sveta in s podelitvijo občinskih nagrad obeležili 22. občinski praznik. Podžupan Branko Drvarič je v svojem govoru pred podelitvijo nagrad spomnil na uspešnost podjetij, ki imajo sedež v občini, ni pa pozabil niti na vlaganja krajanov v razvoj občine. Prav na posameznike so se spomnili med podelitvijo nagrad.

puconci, 22
Nataša Juhnov
Praznik občine Puconci

Veliko zahvalno listino je prejel Franc Barbarič iz Brezovec, ki je že več kot 30 let aktiven v gasilskih vrstah. Od leta 2013 je tako poveljnik puconske gasilske zveze, predseduje tudi domačemu gasilskemu društvu. Znan je, da se vedno poteguje za pravičnost in poštenost, so zapisali v obrazložitvi.

puconci, 22
Nataša Juhnov
Župan Ludvik Novak

Priznanje občine je prejela Amalija Pučko iz Puconec, že več kot 30 let humanitarka. V prostovoljstvo vlaga vso svojo energijo, saj s tem pomaga ljudem na obrobju, ki so pomoči najbolj potrebni, so zapisali v njeni obrazložitvi. Pučkova je tudi aktivna v domačem kulturnem in turističnem društvu, aktivna je bila tudi kot pevka in igralka.

puconci, 22
Nataša Juhnov
Jožef Horvat in Jožef Ficko

Tudi Jože Temlin iz Prosečke vasi je že več kot 30 let vpet v prostovoljstvo. Dva mandata je bil podpoveljnik, sedaj pa že tretji mandat predseduje Prostovoljnemu gasilskemu društvu Prosečka vas. Dva mandata je bil vaški predstavnik v Krajevni skupnosti Mačkovci, en mandat je vodil prav tako tamkajšnje nogometaše. Tudi po njegovi zaslugi je vas dobila današnjo podobo.

puconci, 22
Nataša Juhnov
Praznik občine Puconci

Maša Kuhar iz Lemerja je naslednja prejemnica občinskega priznanja. 21-letnica je glasbenica, trenutno na šolanju na Akademiji za glasbo na Dunaju. »V času svojega izobraževanja se je udeležila mnogo mednarodnih tekmovanj in osvojila številna priznanja ter nagrade,« sledi iz obrazložitve priznanja. Pred njo je lepa prihodnost, so prepričani v občini.

puconci, 22
Nataša Juhnov
Praznik občine Puconci, to so nagrajenci.

Športno društvo Puževci je prejelo nagrado občine. Lani je praznovalo 30 let. Društvo uspešno tekmuje s člansko ekipo v Občinski zvezi Klubov malega nogometa Puconci in posega po najvišjih mestih. Leta 2016 so tako bili zmagovalci pokala Občine Puconci in 2017 zmagovalci zimske lige. V sezonah 2016/17 in 2018/19 pa so postali prvaki skupine A.

Priznanje župana je šlo v roke Gostilni Jelenov hram iz Beznovec oziroma Branku Železnu. Gostilni s 140-letno tradicijo, upravlja že peta generacija. Kot je zapisano v obrazložitvi, Gostilna Jelenov hram ne slovi le po izjemni kulinariki, ampak tudi podpira in pomaga številnim športnim, gasilskim, kulturnim in turističnim društvom s področja občine Puconci.

puconci, 22
Nataša Juhnov
Praznik občine Puconci

Po slavnostni seji so nato na Vaneči namenu predali največjo občinsko naložbo v zadnjem obdobju, to je obnovljeno krajevno cesto med Puconci in Vanečo. Naložba je stala 432 tisoč evrov. 

puconci nagrada občina praznik