vestnik

(FOTO) Najboljši divjačinski golaž skuhala ekipa Zorko iz Križevec

Zavod za turizem in šport Radenci je danes, v sodelovanju z Zdraviliščem Radenci, pripravil 8. tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža in hkrati izbor »Radenski špricar 2018«.Komisijo, ki je ocenjevala divjačinski golaž, so sestavljali Dušan Zelko iz SŠGT Radenci, vodja kuhinje v hotelu Termal v Moravskih Toplicah Danilo Kozar in Boštjan Rožanc, vodja kuhinje v Zdravilišču Radenci. Za meso in druge osnovne sestavine golaža (čebula, česen, olje) je poskrbel organizator (Zdravilišče Radenci), za začimbe in prilogo pa so morali poskrbeti tekmovalci. Slavila je ekipa Zorko (Dušan Zorko, Andrej Kumar) iz Križevec pri Ljutomeru. Na drugo mesto se je uvrstila ekipa M&M ( Leon Maučec, Matej Maučec) iz Puconec oziroma Tešanovec, na tretje pa ekipa Team Slavinec (Vito, Miran, Viktor). »Radenski špricar 2018« je izbirala komisija, ki so jo sestavljali Peter Pertoci kot predsednik komisije, Barbika Žunič kot enologinja, Alojz Slavič kot vinski vitez, Anton Misja kot predsednik društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela) ter Gregor Tompa iz podjetja Radenska d.o.o. Odločila je, da najvišjo noto sinergije z Radensko Classic dosega suho vino Jurjevčan Vinarstva Kolmanič iz Rožičkega vrha. Na drugo mesto se je uvrstil Janževec Radgonskih goric d.d. iz Gornje Radgone, na tretje mesto pa vino Blaža Krajnca iz Šratovec. Po mnenju občinstva pa se z Radensko najbolje ujame vino Antona Žiteka iz Radenec.