vestnik

(FOTO) Ob občinskem prazniku v Puconcih podelili priznanja najzaslužnejšim občanom

Ines Baler, 8. 10. 2021
Jure Zauneker
24. občinski praznik občine Puconci.
Aktualno

Občina Puconci je s slavnostjo sejo zaznamovala svoj 24. praznik. Na slovesnosti v kulturnem domu v Puconcih so bila podeljena priznanja, zahvalne listine in nagrade občine za leti 2020 in 2021.

Lansko leto so bili nagrajenci zaradi epidemioloških razmer le razglašeni, letos pa so jim še podelili priznanja. Za večletno uspešno delo in za ohranjanje tradicionalne obrti ga je prejel lončar Štefan Zelko iz Lemerja, za dolgoletno in požrtvovalno delo na področju kulture, lokalne samouprave in doprinos k razvoju vasi Dolina Irena Horvat, za prostovoljno delo na raznih področjih, prispevek k promociji občine ter realizacijo prepoznavnih turističnih produktov pa Jožef Rituper iz Pečarovec. Nagrado v višini 500 evrov je za dolgoletno dosledno, sistematično, prostovoljno delo na gasilskem področju prejelo Prostovoljno gasilsko društvo Kuštanovci. Županovo priznanje pa je šlo v roke Bojanu Beznecu iz Bodonec za požrtvovalno delo na področju gasilstva in lokalne samouprave. 

puconci, 24
Jure Zauneker
24. občinski praznik občine Puconci.

Nagrajenci za leto 2021

Dobitniki občinskih priznanj so ženska sekcija Namiznoteniškega kluba Kema Puconci, Jožica Barbarič in Štefan Časar. Velika zahvalna listina je bila podeljena Francu Cipotu. Nagrado občine Puconci so prejele članice A Prostovoljnega gasilskega društva Bodonci, županovo priznanje pa Čebalarstvo Car. 

Ženska sekcija Namiznoteniškega kluba Kema Puconci je bila nagrajena za izjemne dosežke v namiznem tenisu in velik prispevek k promociji občine doma in v tujini. "Čeprav je klub v preteklosti že doživljal lepe uspehe, v zadnjih nekaj letih v ospredje prihaja kakovosten rod mladih igralk, ki ob podpori starejših sodijo v sam vrh slovenskega namiznega tenisa," je zapisano v obrazložitvi. Dodali so, da so vse uspehe dosegle v Puconcih vzgojene igralke ob strokovnem delu Mirka Ungerja.

puconci, 24
Jure Zauneker
24. občinski praznik občine Puconci.

Za dolgoletno uspešno delo na področju kulture in njene prepoznavnosti v širšem prostoru je priznanje prejela Jožica Barbarič iz Brezovec. Bila je dolgoletna predsednica Ženske vokalne skupine Zarja, kljub temu da se zaradi bolezni pevsko ne more več udejstvovati, pa je še vedno največja podpornica skupine. Priznanje je dobil še Štefan Časar iz Otovec za dolgoletno delo na področju prostovoljstva, gasilstva, še posebej za organizacijske in vodstvene dosežke ter nesebično pomoč sočloveku. V lokalnem okolju je bil aktiven od mladih nog, še posebej v gasilstvu in prostovoljstvu. 

puconci, 24
Jure Zauneker
24. občinski praznik občine Puconci.

Dolgoletni direktor Centra za ravnanje z odpadki Puconci Franc Cipot je letošnji prejemnik velike zahvalne listine. Ta mu je bila podeljena za izjemen prispevek k razvoju dejavnosti ravnanja z odpadki v regiji in s tem varovanja okolja ter za dolgoletno uspešno vodenje podjetja Cerop. Nagrado Občine Puconci v višini 500 evrov so za odlične rezultate na gasilskih tekmovanjih širom celotne Slovenije in promocijo občine prejele članice A Prostovoljskega gasilskega društva Bodonci. Priznanje župana pa je prevzelo Čebelarstvo Car iz Brezovec. Njihovi začetki segajo v devetdeseta leta, ko je z dejavnostjo pričel Karel Car, potem pa mu je pričel pomagati še sin Darko, danes predsednik Čebelarskega društva Puconci. Čebelarska družina je priznanje prejela za ohranjanje tradicije, ki je pomembna za kmetijsko pridelavo in okolje.

puconci, 24
Jure Zauneker
24. občinski praznik občine Puconci.


Cilji za naprej

Župan Ludvik Novak je kot najpomembnejši investiciji letošnjega leta navedel izgradnjo regionalne ceste Gorica-Brezovci, obnovo ceste Mačkovci-Otovci, tu pa je še nekaj projektov, ki so v pripravi. Izpostavil je nov petoddelčni vrtec v Puconcih, dom za starejše občane, Dom prekmurske besede v Strukovcih in razgledni stolp v Bodoncih. V prihodnjem leto si želijo izvesti kanalizacijo na Vaneči, gre za vsaj milijona evrov vreden projekt. Že v začetku leta 2022 bo kanalizacijsko omrežje izgrajeno na delu Bodonec, imenovanem Cerkveni breg, kjer bo Direkcija za infrastrukturo preplastila cestišče. "Ne glede na to, da je bilo to leto še vedno zaznamovano s covidom, je občina na razvojnem področju izvajala projekte iz proračuna. Poudarek dajemo temu, da se razvija vseh 23 naselij v občini. Prav tako pa smo bili aktivni tudi na negospodarskih dejavnostih, v športu, kulturi, gasilstvu... Na teh področjih smo z določenimi sredstvi tudi pomagali društvom, ki so se zaradi neizvajanja aktivnosti soočala s težavami," je dejal Novak. 

občina-puconci občinski-praznik nagrajenci