vestnik

(FOTO) Podelili so priznanja in plakete Občine Šalovci

Vestnik, 19. 9. 2020
Damjana Nemeš
Prostovoljke iz občine, ki so šivale zaščitne maske za občane, so prejele zahvale župana.
Aktualno

Občina Šalovci je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, ki se mu je pridružila s številnimi aktivnostmi in prireditvami, danes s krajšo formalnostjo podelila tudi občinska priznanja in plakete.

Priznanja sta podelila župan Občine Šalovci Iztok Fartek ter predsednik komisije za nagrade in priznanja Jože Črnko. 

Plaketo občine Šalovci je prejel Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS), območna enota Maribor, in sicer za tvorno sodelovanje pri ohranjanju kulturne dediščine na območju občine Šalovci. Plaketo je v imenu zavoda prevzel vodja OE ZVKDS Srečko Štajnbaher. 

občina-šalovci, občinski-praznik, podelitev, etm
Damjana Nemeš
Plaketo občine je prejel ZVKDS OE Maribor.

Podeljena so bila tudi priznanja župana. Te so prejeli Mateja Kurnjek, ki je na letošnji poklicni maturi zbrala vse točke in postala diamantna maturantka, Nina Rituper, ki je bila uspešna na splošni maturi in je postala zlata maturantka, ter podjetnik Ernest Čahuk, ki je pomagal pri zagotavljanju blaga za zaščitne maske. 

občina-šalovci, občinski-praznik, podelitev, etm
Damjana Nemeš
Mateja Kurnjek je na letošnji poklicni maturi postala diamantna maturantka, zato je prejela priznanje župana.

občina-šalovci, občinski-praznik, podelitev, etm
Damjana Nemeš
Nina Rituper je na letošnji splošni maturi postala zlata maturantka, zato je prejela priznanje župana.

Župan Iztok Fartek je podelili tudi zahvale za prostovoljno delo pri šivanju zaščitnih mask, prejele pa so jih številne prostovoljke iz občine, ki so s svojim znanjem v ključnem trenutku priskočile na pomoč ter iz zagotovljenega materiala sešile zaščitne maske za občane. Zahvale so prejele Marija Svetec, Slavica Bedič in Marija Zorjan iz Dolenec, Marjeta Jakič, Marta Madžarič, Angela Kovač, Tatjana Husar in Valentina Gašpar iz Markovec, Antonija Gorza, Angela Gašpar in Marta Kalamar iz Čepinec, Vanja Hajdinjak in Renata Horvat iz Šalovec ter Magdolna Kranjec, Jožica Jakoša, Margit Sep, Šarika Škaper, Ela Koltaj, Marta Kovač, Irena Šebök, Metka Unger in Emilija Pocak iz Domanjševec. 

občina-šalovci občinska-priznanja pod