vestnik

(FOTO) Po večletnih prizadevanjih v Gornjih Slavečih dobili novo gasilsko vozilo

Vestnik.si, 12. 4. 2022
Arhiv PGD Gornji Slaveči
PGD Gornji Slaveči bogatejše za novo gasilsko vozilo.
Aktualno

Gre za zgodovinsko investicijo, kakršne v skoraj stoletnem obstoju gasilstva v Gornjih Slavečih še ni bilo

Gasilska sirena na vaško gasilskem domu v Gornjih Slavečih in cerkveni zvonovi bližnje evangeličanske cerkve so naznanili prihod novega gasilskega vozila, ki ga je domače Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Gornji Slaveči po večletnih prizadevanjih vendarle dobilo. S pomočjo Občine Kuzma, domače gasilske zveze in občanov ter donatorjev so po večletnih pripravah finančne konstrukcije le-to zaključili in pred letom dni podpisali pogodbo o dobavi sodobnega vozila GVC-2 za zaščito in reševanje.

pgd-gornji-slaveči, gornji-slaveči, gasilci
Arhiv PGD Gornji Slaveči
PGD Gornji Slaveči bogatejše za novo gasilsko vozilo.

Dosedanje vozilo, staro skoraj petdeset let, je bilo dotrajano, potreben je bil vsakoletni finančni vložek za sanacijo, kar ni bilo več ekonomično, zato so se v Občini Kuzma odločili za to zgodovinsko investicijo, kakršne v skoraj stoletnem obstoju gasilstva v Gornjih Slavečih še ni bilo.
"Novo gasilsko vozilo bo pripomoglo k hitrejšemu, učinkovitejšemu in varnejšemu posredovanju, hkrati pa bo vozilo s svojo najsodobnejšo opremo pripomoglo k večji varnosti naših vaščanov, občanov in širšega okolja," so zapisali gornjeslaveški gasilci. 
pgd-gornji-slaveči gornji-slaveči gasilci