vestnik

(FOTO) DžeZZva na poletni muzejski noči v Lendavi

Jože Gabor, 21. 6. 2020
Nataša Juhnov
Poletna muzejska noč v Lendavi.
Aktualno

Na lendavskem gradu je Galerija-Muzej Lendava tudi letos pripravila pester program ob poletni muzejski noči.

Izvedbo programa so prilagodili razmeram v skladu z ukrepi zaradi  koronavirusa. Obiskovalci so si od 18. ure lahko brezplačno ogledali razstave na  lendavskem gradu, tako slikarsko z deli Giorgia de Chirica iz cikla Velikani  svetovne umetnosti, kakor tudi stalne kiparske in muzejske. Na grajskem  dvorišču so pripravili delavnico za otroke z naslovom Dogodivščine viteza  Mihaela Hadika.

lendava, poletna-muzejska-noč,lenasvki grad,stalna zbirka,kultura
Nataša Juhnov
Poletna muzejska noč v Lendavi.

Organizirali so tudi strokovno vodstvo po likovni razstavi v  gradu Giorgio de Chirico – metafizični umetniki v slovenskem in madžarskem jeziku ter strokovno vodstvo po razstavi kiparskih del Roberta Juraka z naslovom Zašvasan svet, ki je na grajskem dvorišču.

lendava, poletna-muzejska-noč
Nataša Juhnov
Poletna muzejska noč v Lendavi.

Poletno muzejsko noč so zaključili z koncertom etno-jazz skupine džeZZva na grajskem dvorišču ter s presenečenjem večera z ognjenimi efekti v nočnih urah. Prekmurski kvartet džeZZva je nastopil s svojimi najbolj znanimi skladbami. Tokrat se jim je ob odsotnosti kontrabasista Tadeja Kampla na nastopu pridružil Mojmir Wolf, ki je bil član zasedbe od začetka delovanja skupine. Ostali člani so še pianist Dejan Berden, kitaristi Iztok Rodež in bobnar Miran Celec.
DžeZZva je leta 2014 posnela svoja prvi album z naslovom džeZZva, sledila je čez dve leti zgoščenka s koncerta na Skritem dvorišču v Murski Soboti. Njihova tretja zgoščenka z avtorskimi skladbami je bila z naslovom Sintur, člani pa že pripravljajo skladbe za nov album, katerega izid načrtujejo naslednje leto. Njihova prva dva studijska albuma sta bila po mnenju glasbenih kritikov uvrščena med najboljše albume v Slovenji v letu njunega izida.
poletna-muzejska-noč lendava džezzva