vestnik

(FOTO) Pomurske gasilke so se srečale in posvetovale 

Damjana Nemeš, 22. 10. 2018
Damjana Nemeš
Srečanje gasilk v Križevcih 
Aktualno

V Križevcih v Prekmurju sta bila posvet in srečanje gasilskih članic Pomurja, ki so ju skupaj s Prostovoljnim gasilskim društvom Križevci pripravili pri regijskem gasilskem svetu za Pomurje.

Tokratna posvet in srečanje sta bila že enajsto leto zapored, uvodoma je gasilke pozdravila predsednica komisije za članice pri regijskem gasilskem svetu za Pomurje Ingrid Lončar. Kot je izpostavila, je povezovanje gasilskih članic nujno potrebno tako na ravni gasilskih društev kot tudi gasilskih zvez, za kar skrbi ravno komisija za članice, ki je bila z letošnjim letom na novo imenovana. »Namen komisije je informiranje in združevanje gasilk iz celotne regije,« je še poudarila.

Tokratnega posveta se je udeležilo čez 300 gasilk članic iz 19 gasilskih zvez pomurske regije. Po uvodnih nagovorih sta sledili dve predavanji, v prvem je Vladimira Bučevec predstavila uniformiranost članic, v drugem pa je Marko Šajnovič predstavil potek reševanja tajskih dečkov skozi oči gasilca potapljača. Ker je posvet namenjen predvsem izmenjavi informacij, spoznavanju ter medsebojnemu druženju, so organizatorji poskrbeli tudi za popestritev programa s skečem ter pesmijo, po večerji pa je sledilo še druženje ob glasbi.

Posvet in srečanje sta tudi priložnost za izpostavitev nekaterih pomembnejših aktivnosti, ki so se zgodile skozi leto. Lončarjeva je poudarila aktivnost gasilk članic na področju izobraževanja in operative, s pravim pristopom lahko namreč gasilci veliko naredijo za dobro delovanje društva in družabnega življenja nasploh.

V letošnjem letu bo na ravni Gasilske zveze Slovenije organiziran še en posvet, in sicer za predsednice in namestnice komisij za delo s članicami pri gasilskih zvezah. Ta bo potekal prihodnji mesec v Dobrni.





gasilke