vestnik

(FOTO) Slovenska bakla pri Expanu sklenila pot po Pomurju

T. M., 3. 7. 2021
Niko Časar
Slovenska bakla je pri Expanu zaključila svojo pot po pomurskih občinah.
Aktualno

S sklepno prireditvijo pri Expanu ob Soboškem jezeru je slovenska bakla zaključila svojo pot po pomurskih občinah, njena pot pa se bo 23. julija, na dan otvoritev olimpijskih iger v Tokiu, zaključila na Ravnah na Koroškem, kjer je bila tudi narejena v jeklarni SIJ Metal.

Z baklo so ob Soboškem jezeru tekli člani številnih športnih društev v Mestni občini Murska Sobota. Prireditve sta se udeležila tudi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Bogdan Gabrovec in podpredsednik OKS Janez Sodržnik, ki je v prisotnosti številnih mladih športnikov izrazil prepričanje, da se za prihodnost slovenskega športa ni treba bati: “Nikoli ne veš, kje bo zrasel kak nov svetovni prvak, lahko se skriva prav tukaj.”

slovenska-bakla, olimpijske-igre
Niko Časar
Slovenska bakla je pri Expanu zaključila svojo pot po pomurskih občinah.

To je po besedah Sodržnika tudi veličina slovenskega športa, saj slovenski športniki vedno znova dosegajo izjemne rezultate, zaradi česar je, kot pravi, Slovenija majhen fenomen v svetovnem merilu. Projekt slovenska bakla je, kot izpostavlja Sodržnik, edinstven v zgodovini Slovenije, saj je olimpijska bakla prvič obiskala vseh 212 slovenskih občin in vse regije na drugi strani meje, kjer živijo zamejski Slovenci.

slovenska-bakla, olimpijske-igre
Timotej Milanov
Slovenska bakla je pri Expanu zaključila svojo pot po pomurskih občinah.

Pri tem še poudarja, da bakla ni ponesla po državi samo sporočilo olimpizma, temveč tudi sporočilo zdravega načina življenja in pozitivne energije: “Po epidemiji potrebujemo novo upanje, neko novo obdobje. Kamor koli pridem, vidim to pozitivno vzdušje in energijo, zato verjamem, da je temu že tako. Prepričan sem, da bo del te energije prenešen tudi na naše športnike v Tokiu, in verjamem, da bo bodo od tam prinesli kar nekaj medalj.” Zbrane je nagovoril tudi župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, ki je pozdravil akcijo in povedal: “Šport je tisti, ki nas še edini povezuje. Povezoval nas bo tudi, ko bodo naši športniki v Tokiu, mi pa bomo vsi z enim srcem navijali za njih.” 

bakla olimpijske-igre
Kaj zdaj berejo drugi