vestnik

(FOTO) Sprejem za podjetnika leta

T. M., 9. 12. 2019
Nataša Juhnov
Vlado Mandič in Peter Podlunšek
Aktualno

Vzhodna obvoznica, gradnja katere naj bi se pričela leta 2021, bo po mnenju generalnega direktorja Medicopa Petra Podlunška dala dodaten zagon podjetju in celotni soboški industrijski coni

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je lastniku in generalnemu direktorju družbe Medicop Petru Podlunšku podelila naziv podjetnika leta 2019. »Obrtno-podjetniška zbornica med vsemi nalogami, ki jih opravlja, skrbi tudi za dvig ugleda obrtne dejavnosti in njenih nosilcev ter spodbuja odličnost obrtnih storitev in izdelkov. Zato vsako leto izberemo obrtnika in podjetnika leta, ki si zaradi svojih poslovnih dosežkov in uspehov zaslužita to prestižno priznanje,« je na sprejemu, ki so ga za Podlunška pripravili v Murski Soboti, povedal predsednik območne obrtno-podjetniške zbornice Vlado Mandič.

peter-podlunšek, območna-zbornica-ms, podelitev
Nataša Juhnov
Sprejem za podjetnika leta

»To je priznanje za celotni kolektiv Medicopa, za vse, ki so kdaj koli delali v Medicopu, in za vse, ki delajo v podjetju danes. Vsi zaposleni so bili srečni in ponosni ob prejemu tega priznanja, saj vedo, da je to priznanje tudi njihovo,« je povedal Podlunšek. Kot smo že poročali, je družba Medicop letos med drugim izvedla največjo investicijo v pomurskem gospodarstvu, gre za 7,5 milijona evrov vredno gradnjo novih poslovnih in proizvodnih prostorov v soboški Severni obrtno-industrijski coni. Podlunšek je še izrazil upanje, da bo mimo nove Medicopove stavbe tudi čim prej speljana vzhodna soboška obvoznica, ki bo po njegovih besedah pomenila še dodaten zagon za podjetje in celotno industrijsko cono.

Regija uspešnih podjetnikov

Kot pravi Mandič, ki je ob priložnosti lastniku družbe Roto Štefanu Pavlinjeku predal priznanje za 45 let dela v obrti, na območju, ki ga pokriva OOZ Murska Sobota, delujejo številni odlični podjetniki. Tako so v preteklosti med njenimi člani že bili trije obrtniki leta: Ernest Bransberbger (2008), Janko Kodila (2014) in Štefan Pavlinjek (2016). Naziv podjetnika leta je poleg Podlunška leta 2017 prejel še Miran Andrejek. Prav tako v regiji delujejo štirje tako imenovani obrtniški vzori, to so Janez Tišler (2011), Robert Tratnjek (2012), Verica Banfi (2013) in David Šebjan (2015).

Župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek pojasnjuje, da dejavnosti v zvezi s 17 milijonov evrov vrednim projektom gradnje vzhodne obvoznice normalno potekajo. Prihodnje leto bodo stekli postopki za pridobitev gradbenega dovoljenja in izbor izvajalca, dela pa naj bi se začela leta 2021. »To priznanje daje optimizem temu okolju, v katerem je dolgo časa veljalo, da se nič ne izplača. Z zgodbami, ki štrlijo iz povprečja, pridejo tudi rezultati, vendar za to moraš imeti pogum, drznost in ekipo za sabo,« je na sprejemu povedal Jevšek, ki je ob tem še izrazil zadovoljstvo, da je Medicop investicijo v gradnjo novih prostorov izvedel v soboški občini. Kot pravi, je naloga županov pri privabljanju in zagonu novih investicij v tem, da pomagajo preskakovati birokratske ovire. Pri tem Jevšek izpostavlja zgodbo z računalniškim podjetjem, ki naj bi v Murski Soboti v prihodnosti gradilo poslovne prostore na območju, kjer danes še vedno stoji stavba stare kirurgije.

Dva nova mojstra v Pomurju

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je letos sprejela tudi 47 novih mojstrov. »Pridobljen mojstrski naziv pomeni odlično priložnost za večjo zaposljivost v izbranem poklicu, za podjetje pa konkurenčno prednost v dejavnosti, saj se z uporabo blagovne znamke "mojster" poudari mojstrstvo in kakovost izdelkov ali storitev,« so pri tem poudarili v OOZ Murska Sobota, na območju katere sta mojstrski diplomi letos prejela Štefan Bunderla od Grada, ki je postal kamnoseški mojster, in Tilen Poredoš iz Brezovec, ki je postal mojster avtomehanik.

gospodarstvo peter-podlunšek medicop
Kaj zdaj berejo drugi