vestnik

(FOTO) Stranke krepijo aktivnosti, pred Zvezdo tako SD kot SDS

Rok Šavel, 30. 10. 2021
Rok Šavel
Stojnico v Murski Soboti so imeli tudi pri SDS.
Aktualno

Na kostanjevem pikniku socialnih demokratov sta se predstavljala kandidata za poslanca Dejan Židan in Damijan Zrim. Istočasno so imeli v bližini stojnico tudi pri SDS, kjer je bila med drugim prisotna "novopečena" poslanska kandidatka Andreja Prettner.

Po Marjanu Šarcu, ki je pred dnevi v Moravskih Toplicah  ustanovil nov lokalni odbor, so zdaj pri Socialnih demokratih (SD) pred Restavracijo Zvezda v Murski Soboti organizirali kostanjev piknik, kjer sta se predstavljala pomurska kandidata za poslanca iz vrst SD.

socialni-demokrati
Rok Šavel
Kostanjev piknik SD v Murski Soboti.

Eden od njih je nepresenetljivo dolgoletni poslanec Dejan Židan, ki je v politiko stopil leta 2010 kot kmetijski minister, bil od 2014 do 2020 predsednik socialnih demokratov in od 2018 do 2020 tudi predsednik državnega zbora.

socialni-demokrati
Rok Šavel
Dejan Židan in Damijan Zrim.

socialni-demokrati
Rok Šavel
Kostanjev piknik SD v Murski Soboti.


Poleg Židana še strankin mladi up


Kot novinec, pa se bo za poslanski stolček potegoval Damijan Zrim. Šele 28-letni Zrim je občinski svetnik v Kuzmi, generalni sekretar strankinega podmladka Mladi forum SD in asistent predsednice stranke Tanje Fajon v Evropskem parlamentu. Židan in Zrim bosta kandidirala v volilnih okrajih Murska Sobota I in Murska Sobota II, imena za volilne okraje Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer pa bodo znana predvidoma v mesecu novembru.


Na terenu tudi SDS

V neposredni bližini druženja SD so se promovirali tudi pri SDS, kjer je bilo ravno tako moč opaziti pomurske kandidate za naslednje državnozborske volitve. V največji vladni stranki so sicer vse kandidate iz Pomurja predstavili že konec meseca septembra ob obisku prvaka SDS Janeza Janše v Renkovcih.

Ob nedavni spremembi, ko je Nado Kuhar zamenjala Andreja Prettner, kar smo že poročali, bodo kandidati za poslance tako poleg Prettnerjeve še Bojan Petrijan, Dominik Štrakl, Alja Domjan in Janez Magyar. Petrijan, Domjanova in Magyar so na listi SDS kandidirali sicer že na zadnjih državnozborskih volitvah leta 2018, ko je Janševa stranka močno zmagala in osvojila 25 mandatov.

socialni-demokrati
Rok Šavel
Soboška ekipa SDS

socialni-demokrati sds kandidati-za-poslance
Kaj zdaj berejo drugi