vestnik

(FOTO) Tako so tradicionalni slovenski zajtrk opravili v enem od pomurskih vrtcev

Tradicionalni slovenski zajtrk, ki je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije potekal že dvanajsto leto zapored, krepi zavedanje o pomenu in prednostih lokalno pridelane hrane ter oblikuje zdrave prehranske navade. Osrednja tema letošnjega vseslovenskega dogodka je potekala pod sloganom Zajtrk z mlekom - super dan, osnovne šole, vrtci ter zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami pa so svojim učencem in otrokom ta dan postregle tradicionalna živila zajtrka, kot so kruh, mleko, maslo, med in jabolka ali drugo sveže in suho sadje lokalnega oziroma slovenskega porekla. Preverili smo, kako so malčki iz vrtca Križevci pri Ljutomeru opravili tradicionalni slovenski zajtrk. Utrinke je zbral Jure Kljajić. Na nekaterih pomurskih šolah in v vrtcih bo tudi kosilo tradicionalno slovensko. Na Osnovni šoli Sveti Jurij ob Ščavnici so tako v šolski kuhinji pripravili pristne domače jedi, dan pa so pospremili s številnimi dejavnostimi, povezanimi z zdravjem. Obiskali so jih tudi člani domačega društva čebelarjev ter učencem in učiteljem pripravili predstavitev o pomenu čebel.