vestnik

(FOTO) To so prejemniki priznanj in plaket na slavnostni akademiji ZOTKS

I.B., 25. 11. 2022
Ines Baler
Festival IZUM.
Aktualno

Regionalni center Zveze za tehnično kulturo Slovenije s sedežem v Murski Soboti je pripravil slavnostno akademijo, na kateri so podelili priznanja in plakete najboljšim raziskovalnim šolam, mentorjem in prejemnikom priznanj na tekmovanju iz logike.

Zbrane je najprej nagovoril pomurski akademik Mitja Slavinec, ki je spomnil, da so prvi festival inovativnosti, znanosti in ustvarjalnosti mladih pripravili pred 25 leti, vse do danes pa se je dogodek razvijal in rasel. Inovativnost, znanost in ustvarjalnost mladih pa je tisto, brez česar ni napredka. Dogodka se je udeležila tudi predstojnica Zavoda za šolstvo, območne enote Murska Sobota, Darja Farič Klemenčič. Prejemnikom priznanj je dejala, da so s tem dobili odgovornost, da znanje prenašajo na naslednje generacije, da se po študiju morda vrnejo v domačo regijo in skušajo okolje opolnomočiti in obogatiti. Izpostavila je tudi delo mentorjev in ravnateljev. 

Srebrna priznanja na državnem tekmovanju iz logike so prejeli Timotej Žnidarič (OŠ Križevci), Maša Kerec in Pavel Sever (oba iz OŠ I Murska Sobota), Lana Bedernjak (OŠ II Murska Sobota), Gašper Štrakl (OŠ Gornja Radgona), Matic Hanc (OŠ Tišina), Staš Tivadar, Rok Horvat in Lana Maučec (vsi iz OŠ Puconci), Lara Horvat, Hana Bedernjak, Enej Kuzma, Izidor Horvat, Jakob Nejc Ružič in Sven Aleksandar Marinković (vsi iz Gimnazije Murska Sobota), Jan Horvat, Jakob Ritlop, Petra Ouček in Anika Musič (vsi iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer). 

festival izum, murska sobota
Ines Baler
Festival IZUM.

festival izum, murska sobota
Ines Baler
Festival IZUM.

Zlata priznanja so prejeli Eva Lapoša (OŠ Turnišče), Bor Bratkovič Odar in Aljaž Bratkovič Odar (oba iz DOŠ I Lendava), Ana Barat (OŠ Ivana Cankarja Ljutomer), Bor Rajtar (OŠ Franceta Prešerna Črenšovci), Tine Šalamon in Izabela Zala Kranfogel (OŠ III Murska Sobota), Pia Klun (OŠ Gornja Radgona), Matej Lenarčič (OŠ II Murska Sobota), Sašo Mörec (Gimnazija Murska Sobota), Katarina Vodopivec in Filip Zver (Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer). 

Naziv raziskovalna šola med manjšimi osnovnimi šolami so prejele OŠ Šalovci, OŠ Sveti Jurij, OŠ Bakovci, OŠ Turnišče, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Cankova in OŠ in vrtci Apače, prvouvrščena naj raziskovalna šola je postala OŠ Franceta Prešerna Črenšovci. Med večjimi šolami so naziv raziskovalna šola prejele DOŠ I Lendava, OŠ Puconci, OŠ Gornja Radgona, OŠ II Murska Sobota, OŠ III Murska Sobota prvouvrščena naj raziskovalna šola je postala OŠ I Murska Sobota. 

festival izum, murska sobota
Ines Baler
Festival IZUM.

Med srednjimi šolami so si naziv prislužile Srednja zdravstvena šola Murska Sobota, Gimnazija Murska Sobota in Ekonomska šola Murska Sobota, prvouvrščena naj raziskovalna šola je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer. 

festival izum, murska sobota
Ines Baler
Festival IZUM.

festival izum, murska sobota
Ines Baler
Festival IZUM.

Kdo so prejemniki priznanj za pripravljeno razstavo?

V centru Maximus je bila na ogled razstava ustvarjalnosti. V kategoriji raziskovalna in ustvarjalna dejavnost med osnovnimi šolami in vrtci je 1. mesto zasedla OŠ Fokovci, 2. mesto Vrtec Murska Sobota in 3. mesto OŠ Šalovci. Med srednjimi šolami je 1. mesto pripadlo Ekonomski šoli Murska Sobota, 2. mesto Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci ter 3. mesto Biotehniški šoli Rakičan. V kategoriji splošna predstavitev in dejavnosti je med osnovnimi šolami 1. mesto pripadlo OŠ III Murska Sobota, 2. mesto OŠ I Murska Sobota in 3. mesto OŠ Bakovci, med srednjimi šolami je na 1. mestu končala DSŠ Lendava, na 2. mestu Gimnazija Murska Sobota in na 3. mestu Srednja zdravstvena šola Murska Sobota. 



Podelili so plakete

Plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter strokovno in pedagoško delo na področju tekmovanj iz znanja so prejele Karmen Škafar iz OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, Natalija Horvat iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer in Tamara Kranjc Roškar iz OŠ Gornja Radgona, plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter strokovno in pedagoško delo na področju tekmovanj iz znanja in mladinske raziskovalne dejavnosti Sabina Krivec iz Ekonomske šole Murska Sobota, plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter strokovno in pedagoško delo na področju mladinskega raziskovalnega dela je dobila Marjeta Andrejek iz OŠ Šalovci, plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter strokovno in pedagoško delo pri izvedbi programa ZOTKS Tomi Bušinoski iz Gimnazije Murska Sobota, plaketo za aktivno in uspešno sodelovanje ter podporo pri izvedbi programa ZOTKS Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, poslovna enota Murska Sobota. 

festival izum, murska sobota
Ines Baler
Festival IZUM.

Plaketo za naj mentorja za mladinske raziskovalne dejavnosti v osnovnih šolah je prejela Anita Fartek iz OŠ Sveti Jurij, v srednjih šolah Mateja Godec iz GFML, plaketo za naj mentorja tehnike je dobil Miran Podojsteršek iz OŠ III Murska Sobota, za naj mentorja tekmovanj iz znanja v osnovnih šolah Sonja Tot iz OŠ Fokovci, priznanje za naj mentorja tekmovanj iz znanja v srednjih šolah pa je Mateja Godec iz GFML. 

festival izum, murska sobota
Ines Baler
Festival IZUM.

festival izum, murska sobota
Ines Baler
Festival IZUM.

festival-izum zveza-za-tehnično-kulturo-slovenije slavnostna-akademija