vestnik

(FOTO) V Gornji Radgoni obeležili občinski praznik in podelili priznanja

Maja Hajdinjak, 2. 10. 2022
Niko Časar
27. občinski praznik Občine Gornja Radgona
Aktualno

Podeljene so bile tri listine, dve plaketi in po dva bronasta, srebrna in zlata grba občine, župan pa je podelil še devet županovih priznanj.

V Gornji Radgoni so s slavnostno akademijo obeležili 27. občinski praznik. Slavnostni govornik je bil župan občine Stanislav Rojko. V govoru se je spomnil na svojih osem let županovanja (za županski stolček se novembra naj ne bi več potegoval), projekte, ki jih je občina realizirala v tem času, ter dogodke, ki so zaznamovali to obdobje, od množičnih migracij beguncev leta 2015 do epidemije, hkrati pa tudi pozitivnejših dogodkov, kot je bila 50-letnica odprtja mostu miru. Zahvalil se je vsem občankam in občanom za privilegij, da je lahko vodil lokalno skupnost, in vsem, s katerimi je v tem času kakor koli sodeloval. Kot je povedal, je Gornja Radgona v tem času postala simbol trme na robu slovenskega ozemlja, kjer se z malo da narediti veliko. 

gornja-radgona, občinski-praznik
Niko Časar
27. občinski praznik Občine Gornja Radgona

Dotaknil se je tudi zadnjega leta, za katerega je povedal, da je bilo leto domin. »Lani smo sprejeli proračun, ki je bil vreden blizu 20 milijonov evrov. Domine v tem proračunu so bile posamezne proračunske postavke, ki so stale ena za drugo. Če bi padla ena narobe, bi zadnja sploh ne padla. Danes lahko povem, da so čisto vse padle v pravi smeri in da nič od tega, kar smo si ob sprejemu proračuna zadali, ne bo neuresničeno, čeprav s časovnim zamikom. Odprli smo večnamensko dvorano, gradimo vodovod, mrliško vežico, industrijsko cono in začeli bomo graditi približno 10 kilometrov občinskih cest,« je povedal Rojko in dodal, da ob tem ne gre prezreti številnih manjših projektov, ki so jih poleg občine realizirala tudi domača društva in zavodi. 
Skupaj s podžupanom Davidom Roškarjem in višjo svetovalko na občini Janjo Osojnik je Rojko nato podelil priznanja zaslužnim občanom. Listino občine Gornja Radgona so prejeli Michael Leopold za dosežene uspehe na področju kulturne dejavnosti, Ivanka Kalič za dolgoletno delo z mladimi in izvedbo ter organizacijo letovanja otrok ter Marija Fujs za vsestransko prostovoljno humanitarno dejavnost. Plaketo občine za dosežke v gospodarstvu sta prejela podjetji Pomurski sejem, d. o. o., in M.Trade, d. o. o.

gornja-radgona, občinski-praznik
Niko Časar
27. občinski praznik Občine Gornja Radgona

Podelili so tudi bronasti grb občine, ki sta ga prejela Milan Škrlec za uspešno večletno prostovoljno delo na področju gasilske in humanitarne dejavnosti ter Marko Šajnovič za uspešno večletno delo na področju civilne zaščite, gasilske dejavnosti ter reševanje iz in na vodi. Srebrni grb občine je šel v roke Antoniji Vogrin za večletno prostovoljno delo na področju humanitarne dejavnosti in Janku Knipliču za uspešno večletno prostovoljno delo na področju različnih društvenih dejavnosti v občini, zlati grb pa sta prejela Milan Nekrep za življenjsko delo na področju kulturne in športne dejavnosti v občini ter Ludvik Kramberger za življenjsko delo na področju ohranjanja ljudskega izročila in običajev, spremljanja in poročanja o dogodkih.

gornja-radgona, občinski-praznik
Niko Časar
27. občinski praznik Občine Gornja Radgona

Župan je podelil tudi devet priznanj župana. Ta podeljuje posameznikom in skupinam za uspešno delo, ki je skozi leto v lokalni skupnosti prepoznano kot presežek. Prejeli so jih PGD Gornja Radgona, PGD Orehovci, Rejsko društvo za lisasto pasmo Gornja Radgona, Julija Lukovnjak, Zoran Jaklič, Franc Škrobar, Ivan Kramberger ml., Tamara Vogrin - Tara in Vasja Rovšnik.

gornja-radgona, občinski-praznik
Niko Časar
27. občinski praznik Občine Gornja Radgona

V kulturnem programu sta nastopila Urška in Andrej Subašič. Pred slovesnostjo so v Domu kulture odprli likovno razstavo Hommage Jožetu Plečniku. Gre za likovna dela, ki so nastala na likovni koloniji Likovnega društva Gornja Radgona. Več o razstavi v prihodnji številki Vestnika

gornja-radgona, občinski-praznik
Niko Časar
27. občinski praznik Občine Gornja Radgona

občinski-praznik gornja-radgona