vestnik

(FOTO) V PGD Murska Sobota z upanjem zrejo v prihodnost

Vestnik.si, 28. 8. 2022
Niko Časar
140 let PGD Murska Sobota
Aktualno

Največje gasilsko društvo v Pomurju je obeležilo 140 let delovanja.

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Murska Sobota je obeležilo 140 let delovanja. V društvu deluje 110 članov, vseh kategorij, od pionirjev do veteranov, ter sedem operativnih gasilcev. Murskosoboška PGD je največje gasilsko društvo v Pomurju in je enota širšega regijskega pomena. S svojim poklicnimi operativci je enota usposobljena za reševanje najtežjih in kočljivih gasilskih situacij.

gasilci, murska-sobota
Niko Časar
140 let PGD Murska Sobota

»Z upanjem zremo v prihodnost,« je na proslavi izjavil Dejvid Rakar, predsednik PGD Murska Sobota. »Štejem si v čast biti predsednik tega društva. Ponosen sem na pogum in požrtvovalnost ustanoviteljev minulih generacij, ki so uspešno krmarili skozi pretekle čase ter na trenutne ambiciozne člane,« je v pozdravnem nagovoru še povedal predsednik društva. Soboški gasilci na leto opravijo med 150 in 200 intervencij, ob jubileju so uradno prevzeli tri sodobna vozila in čoln za reševanje na in ob vodi.

gasilci, murska-sobota
Niko Časar
140 let PGD Murska Sobota

Slavnostni govornik je bil Aleksander Jevšek, minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Med drugim je dejal, da biti gasilec ni poklic, ampak poslanstvo. »Vaša nesebična dejanja so garancija za našo varnost, kar ste dokazali nedavno med intervencijo na Krasu,« je dejal minister.

gasilci, murska-sobota
Niko Časar
140 let PGD Murska Sobota

Na proslavi so zaslužnim še podelili plakete, praznik pa zaključili s pravo gasilsko veselico.

gasilci murska-sobota