vestnik

(FOTO) Za Jožeta Kontreca so pripravili dobrodelni koncert

Vestnik.si, 6. 4. 2022
TIC Razrkižje
Dobrodelni koncert za Jožeta Konttreca
Aktualno

Za pomurskega glasbenika, ki mu je ogenj pred kratkim pogoltnil hišo, so minulo nedeljo pripravili dobrodelni koncert, med drugim so zapeli Nika Zorjan, Fredi Miler, Pištek in številni drugi.

Minulo nedeljo so v razkriškem domu kulture pripravili dobrodelni koncert za Jožeta Kontreca, člana Lange, ki mu je pred mesecem dni požar uničil že obnovljeno hišo.  

Jože Kontrec, član skupine Langa, skupaj s partnerko, v Razkrižje, kjer sta si urejala staro hišo, pa sta se preselila pred približno enim letom. Hišo sta urejala v starinskem slogu, ohraniti sta skušala vse, kar se je dalo, uredila sta tudi fasado, saj so bili na hiši še vidni ostanki poškodb strelnega orožja iz 2. svetovne vojne. V notranjosti sta uredila večji prostor za Kontrecovo zbirko starih glasbenih instrumentov. A 7. marca jima je požar vzel vse.

jože-kontrec, koncert, dobrodelnost
TIC Razrkižje
Dobrodelni koncert za Jožeta Konttreca

Na pomoč so mu takoj priskočili sokrajani, tudi občina Razkrižje, ki je skupaj z dobrodelnimi organizacijami pripravila koncert. "Z obiskom so ljudje pokazali, da solidarnost med ljudmi še živi, da se tudi glasbeniki med seboj znajo povezati in tokrat so priskočili na pomoč po velikem požaru, ko je njihovemu prijatelju Jožetu Kontrecu, do tal zgorela komaj obnovljena stara hiša na Razkrižju 1," sporočajo s Turistično-informacijskega centra (TIC) Razkrižje. 

jože-kontrec, koncert, dobrodelnost
TIC Razrkižje
Dobrodelni koncert za Jožeta Konttreca

jože-kontrec, koncert, dobrodelnost
TIC Razrkižje
Dobrodelni koncert za Jožeta Konttreca

Od blizu in daleč so prišli številni glasbeniki, program pa je povezoval Samo Tuš - Korl.  Nastopili so: Mišo Kontrec, Nika Zorjan, Klapa Skala, Ansambel Namig, Gorazd Ademovič, Uri in Saša, Folklorna skupina Beltinci, Medžimurski dečki, Fredi Miler, Drago Jošar, Pištek, Lotmerški tamburaši, Tamburaška skupina DU Ljutomer Bisernica, Barbara Prelog, violinistka in pevka Mirjam Mah Pintarič, Elena Hudin. Na koncu še skupina Langa.

Kdor želi pomagati pri obnovi pogorele hiše, pa še vedno lahko svoj prispevek nakaže na račun odprt pri Rdečem križu Slovenija, Območno združenje Ljutomer: Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Ljutomer, številka računa SI56 03173-1000925555, sklic: 00 7600-22-1, koda namena: CHAR, pripis: pomoč družini Kontrec.

jože-kontrec koncert dobrodelnost požar