vestnik

Frajman zavrača očitke Topića: "Edini je imel dostop do bančnega poslovanja"

Uredništvo, 17. 12. 2018
Branko Žunec
Tugomir Frajman trdi, da je imel Topić ves čas vajeti v rokah.
Aktualno

V začetku meseca smo pisali o razsodbi sodišča, da nekdanjemu predsedniku kluba Mura 05 Miroslavu Topiću ni treba vrniti 198 tisoč evrov posojila. 

Objavili smo tudi del Topićevega zagovora, ko je dejal, da ni imel vpliva na odločanje, kaj se bo dogajalo v klubu. »Praktično sem bil nato poleti 2012 odrinjen od odločanja, je razložil, ko so se "v klubu čudežno pojavile osebe, kot sta Dimitrij Hlastec in Tugomir Frajman, kar sta jima omogočila druga dva člana upravnega odbora Igor Celec in Matej Puhan," je na sodišču pod prisego dejal Topić, kar smo v prispevku tudi zapisali.



Na nas se je obrnil Tugomir Frajman, ki trdi, da navedeno ne drži. Objavljamo nasprotna dejstva.
"Gre za neresnične navedbe, ki ne odgovarjajo dejanskemu stanju. Dimitrij Hlastec se je v delo vključil na prošnjo Upravnega odbora ND Mura 05. Dogovor o sodelovanju je bil sklenjen junija 2012 v prisotnosti Topića, Puhana, Celca in Škrabana, prav tako pa so potem vsi omenjeni z dogovorom seznanili takratnega župana MO Murska Sobota. Po tem dogovoru je do svojega odhoda Topić zadržal vsa pooblastila, saj je bil edini zakoniti zastopnik in hkrati edini, ki je imel dostop do bančnega poslovanja kluba.
Tugomir Frajman je klubu pomagal v času igranja ND Mura 05 v evropskih pokalih v tekmovalni sezoni 2012/13 s tem, da je osebno jamčil turistični agenciji plačilo stroškov bivanja v Baku-ju, ker hotelsko osebje ni želelo vrniti potnih listov igralcem in vodstvu, dokler račun za bivanje ni bil poravna. Sicer ni bil vključen v delovanje kluba pod Topićevim vodstvom.

Miroslav Topič Mura 05 tugomir frajman nogomet posojilo