vestnik

Franc Zorec prevzel upravljanje tišinske župnije. Župljani so veseli novega duhovnika

Damjana Nemeš, 14. 8. 2021
Melita Marič
Franc Zorec je prevzel upravljanje župnije od murskosoboškega župnika in kaplana.
Aktualno

Upravljanje župnije od murskosoboškega župnika in kaplana prevzel Franc Zorec, duhovnik v župniji Bakovci.

Kot smo že poročali, so vsako leto v začetku avgusta objavljene premestitve duhovnikov v slovenskih škofijah. Letos jih je bilo 107, kar je nekaj več kot lani, največ v celjski škofiji (35) in ljubljanski nadškofiji (30). Sledijo mariborska nadškofija s 17 spremembami, koprska z desetimi, novomeška z devetimi in murskosoboška s šestimi premestitvami. V murskosoboški škofiji je bilo torej najmanj sprememb in še te ne pomenijo vse selitve duhovnikov v novo župnijo, ampak predvsem spremembe pri prevzemanju nalog v več župnijah.  


Do spremembe z odhodom bo prišlo v Župniji Kančevci. Brat Jurij Štravs bo župnijski upravitelj kančevske župnije samo še do 1. septembra, nato bo odšel v celjsko škofijo. Župnik bo postal brat Milan Kvas.
Župljani Tišine so bili od lani, ko se je zaradi bolezni umaknil nedavno preminuli župnik Boštjan Čeh, brez rednega duhovnika. V tem času sta bila župnijska upravitelja Ivan Kranjec in murskosoboški župnik Goran Kuhar. Kuhar je bil zdaj razrešen te službe, avgusta ga je zamenjal Franc Zorec, župnik v Bakovcih.

franc-zorec, župnik, župnija-tišina, župnija-bakovci
Melita Marič
Franc Zorec je prevzel upravljanje župnije od murskosoboškega župnika in kaplana.

Zorec, ki je v nedeljo v tišinski cerkvi že opravil prvo sveto mašo, se s člani tamkajšnjega župnijskega pastoralnega sveta še ni sestal. Srečanje je predvideno danes, ko se bodo pogovorili o nadaljnjem sodelovanju in predlogih za pastoralno življenje župnije. »Zadovoljni in veseli smo, da smo dobili župnika s polnimi pooblastili. Že v nedeljo, ko je župnik Zorec imel mašo, je bila cerkev, ki smo jo v zadnjih treh letih popolnoma prenovili, dokaj polna. Upamo, da bo župnija ponovno zaživela, da bomo drug drugemu stali ob strani ter si medsebojno pomagali. Pričakovanja z obeh strani so velika,« je povedal Anton Omar, ključar v tišinski župniji in član tamkajšnjega župnijskega pastoralnega sveta.


Aljaž Baša, kaplan v Župniji Murska Sobota, je v času bolniške odsotnosti župnika Čeha opravljal pastoralno delo še v tišinski župniji. Tega je zdaj razrešen, na novo pa prevzema ob zadolžitvah v Murski Soboti še delo v Župniji Martjanci. Duhovni pomočnik v Martjancih je od 1. avgusta Matjaž Muršič Klenar, Kuhar pa je imenovan za župnika. 

premestitve-duhovnikov franc-zorec župnija-tišina