vestnik

Friško bo gradil v Veliki Polani 

Majda Horvat, 25. 1. 2019
Arhiv Podjetja
Obstoječi rastlinjaki podjetja Paradajz v Renkovcih. Gradnjo novih zdaj načrtujejo v  Veliki Polani. 
Aktualno

Rastlinjaki za gojenje paradižnika tudi v Veliki Polani. Naložbe se loteva Friško, hčerinska družba podjetja Paradajz iz Renkovec. 

Na sedežu Upravne enote Lendava je od 25. januarja pa do 25. februarjarazgrnjena dokumentacija za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za rastlinjake za gojenje paradižnika, ki jih namerava v Veliki Polani postaviti podjetje za pridelavo zelenjave Friško. Upravičenci, ki imajo pravico vstopiti v postopek pa lahko podajo svoje mnenje ali pripombe do 28. februarja. To je na svoji spretni strani objavila agencija ARSO, na katero je investitor januarja lani podal vlogo za pridobitev okoljevarstvenega dovoljenja.

Bruto tlorisna površina stavbe bo znašala 23.160 kvadratnih metrov, površina lagune pa 2.515 kvadratnih metrov. V tem okviru je predvidena tudi gradnja protipoplavnega nasipa v dolžini 510 metrov.

Naložbe se torej loteva podjetje Friško, ki je hčerinsko podjetje družbe Paradajz iz Renkovec. To je v velikopolanski poslovni coni Vudina že pred časom kupilo zemljišče v velikosti 3,7 hektarjev z namenom razširitve proizvodnje. Postaviti želijo rastlinjake za gojenje paradižnika s pomožnimi prostori in laguno za zbiranje padavinske vode za zalivanje. Bruto tlorisna površina stavbe bo znašala 23.160 kvadratnih metrov, površina lagune pa 2.515 kvadratnih metrov. V tem okviru je predvidena tudi gradnja protipoplavnega nasipa v dolžini 510 metrov.
lušt Paradajz Velika Polana lendava
Kaj zdaj berejo drugi