vestnik

Frizerski saloni, tržnice in trafike bodo od ponedeljka do 4. januarja znova odprti

Vestnik, 26. 12. 2020
Profimedia
Od ponedeljka, 28. decembra 2020, do ponedeljka, 4. januarja 2021, bodo frizerski saloni lahko ponovno obratovali.
Aktualno

Vlada je na današnji dopisni seji izdala Odlok o dopolnitvi Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji, ki začne veljati v ponedeljek, 28. decembra. Do 4. januarja bodo tako ponovno lahko obratovale tržnice s hrano, trafike in kioski za prodajo časopisov in revij ter storitve frizerskih salonov.

Kot so zapisali v sporočilu javnosti, gre za dejavnosti, ki so potrebne za delovanje družbe, njihova narava dela pa, upoštevaje omejitve iz odloka, omogoča njihovo kontrolirano izvajanje in zagotavljanje ustreznih ukrepov za preprečitev širjenja okužb. 

Kiosk, tisk, časopisi
Bobo
Fotografija je simbolična.

S predlogom odloka se podaljšuje veljavnost Odloka o začasni omejitvi kolektivnega uresničevanje verske svobode v Sloveniji, in sicer so te omejitve podaljšane do 5. januarja 2021. 

Prav tako se do 5. januarja 2021 podaljšuje veljavnost Odloka o začasni prepovedi ponujanja kulturnih in kinematografskih storitev končnih uporabnikom.

Vlada je podaljšala tudi veljavnost Odloka o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 do 8. januarja 2021. To pomeni obvezno nošenje mask ter obvezno razkuževanje rok z razkužilom ob vstopu v zaprt javni prostor. 

dopisna-seja-vlade vlada odloki