vestnik

(Galerija Murska Sobota) Državna razstava ljubiteljskih likovnih umetnikov

A.N.R.R., 3. 7. 2022
A. Nana Rituper Rodež
Razstavo Videz tipnega so predstavili Robert Inhof, Robert Lozar, Monika Ivančič Fajfar in Nataša Brulc Šiftar.
Aktualno

V Galeriji Murska Sobota je na ogled 8. državna tematska razstava z naslovom Videz tipnega, ki je nastala v sodelovanju Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti (JSKD) in Območne izpostave JSKD Murska Sobota. Na razstavi je na ogled 55 del ljubiteljskih likovnih umetnikov, ki jih je za razstavo izbral državni selektor, akademski slikar in publicist Robert Lozar. Med njimi je tudi pet pomurskih likovnikov, in sicer Metka Tropenauper in Dana Štrucelj iz Gornje Radgone, Danila Krpič iz Murske Sobote, Nada Stajnko iz Ljutomera ter Tamara Špitaler Skorić iz Lendave.

Videz tipnega je naslov tematskih razstav, ki jih je v sezoni 2021/2022 razpisal JSKD, projekt je potekal na dveh ravneh, lani na regijski in letos na državni ravni. V letu 2021 so se slovenski ljubiteljski likovni umetniki s svojimi deli predstavili na desetih regijskih tematskih razstav, je razstavo predstavila Monika Ivančič Fajfar, producentka za likovno dejavnost pri JSKD.

videz-tipnega, jskd, galerija-murska-sobota, ljubiteljski-umetniki
A. Nana Rituper Rodež
Razstavo Videz tipnega so predstavili Robert Inhof, Monika Ivančič Fajfar, Robert Lozar in Nataša Brulc Šiftar.

Odzvalo se je 430 umetnikov, od tega so regijski selektorji za posamezne razstave izbrali 226 del. Vse regijske razstave pa si je podrobneje ogledal državni selektor Robert Lozar in na podlagi treh ključnih kriterijev, kot so ustreznost razpisani temi, likovna dovršenost in izvirnost, izbral tista dela, ki se zdaj predstavljajo na državni tematski razstavi v murskosoboški galeriji. Razstava v naši regiji gostuje prvič.

videz-tipnega, jskd, galerija-murska-sobota, ljubiteljski-umetniki
A. Nana Rituper Rodež
Razstavo Videz tipnega so predstavili Robert Inhof, Monika Ivančič Fajfar, Robert Lozar in Nataša Brulc Šiftar.

Ob tej priložnosti so podelili tudi plakete in listine Antona Ažbeta za leto 2021, prejemnica plakete je Nuša Lapajne Čurin, listino pa sta prejela Stanka Golob in Judita Rajnar Prosen, ki se je rodila v Murski Soboti. Razstava Videz tipnega bo na ogled do 10. avgusta letos. 

videz-tipnega jskd ljubiteljski-likovniki galerija-murska-sobota