vestnik

Gasilska zveza Beltinci praznovala jubilej

Jože Žerdin, 28. 8. 2018
Jože Žerdin
Gasilska zveza Beltinci je obeležila 20 let delovanja.
Aktualno

Gasilska zveza Beltinci, ki združuje devet prostovoljnih gasilskih društev, je v Gančanih minuli vikend obeležila 20. obletnico.

V svečanem mimohodu po ulicah Gančan je sodelovalo 115 uniformiranih gasilcev, 12 praporov in gasilska vozila, med njimi so sodelovali gasilci iz sosednje Avstrije. Praznovanja so se udeležili predstavniki Gasilske zveze Murska Sobota, Turnišče, Črenšovci, Velika Polana, predsedniki krajevnih skupnosti občine Beltinci, poveljnik Civilne zaščite za Pomurje Martin Smodiš, poveljnik Gasilske zveze Beltinci Tadej Jerebic, poveljnik Civilne zaščite občine Beltinci Alojz Vinčec ter Peter Šraj in Jože Rituper, ki sta bila dolgoletna sodelavca Gasilske zveze Beltinci.


a283d48fffd7887dc19d918abb3558dd
Jože Žerdin
Gasilska zveza Beltinci je obeležila 20 let delovanja.


Na praznovanju je zbrane nagovoril predsednik Gasilske zveze Beltinci Andrej Vöröš, ki je v svojem govoru orisal kroniko delovanja zveze v zadnjih 20 letih. Ob jubilejnem praznovanju 20-letnice Gasilske zveze Beltinci je gasilcem za vso dosedanje opravljeno delo čestital župan Milan Kerman. Osrednji govornik na praznovanju pa je bil član Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije in poveljnik gasilskega poveljstva za Pomurje Dušan Utroša, ki je vodstvu zveze čestital za opravljenih 20 uspešnih let prehojene poti na požarno-varnostnem področju ter v sistemu zaščite in reševanja. Ob praznovanju je naziv častni član Gasilske zveze Beltinci postal Štefan Smej iz PGD Beltinci in častni poveljnik Gasilske zveze Beltinci Jože Ferčak iz PGD Lipa, zahvalo za sodelovanje pa sta prejeli občina Beltinci in občina Odranci.

fa48582aac1b2e9548b91f057b66cfb6
Jože Žerdin
Gasilska zveza Beltinci je obeležila 20 let delovanja.

Gasilska zveza Beltinci 20. obletnica