vestnik

Glavač bo jeseni imel konkurenco

Rok Šavel, 12. 7. 2022
LMŠ
Tomaž Gregorec nam je potrdil, da bo na jesenskih lokalnih volitvah naskakoval županski stolček, na katerem že tri mandate sedi Alojz Glavač.
Aktualno

Poleg dolgoletnega župana Alojza Glavača bo na jesenskih lokalnih volitvah za župana kandidiral tudi Tomaž Gregorec.

Alojz Glavač je v nedavnem intervjuju za naš časopis že potrdil, da se bo potegoval še za četrti mandat na čelu Občine Moravske Toplice, zdaj pa je dobil tudi prvega resnega konkurenta. S podporo vladajočega Gibanja Svoboda Roberta Goloba se bo namreč novembra v boj za župana podal tudi Tomaž Gregorec, sicer tudi svetnik v občinskem svetu Občine Moravske Toplice. Gregorec je bil prvič za svetnika izvoljen leta 2018 na listi LMŠ, na letošnjih državnozborskih volitvah pa je šel še korak dlje in kandidiral za poslanca na listi Šarčeve stranke. V močnem lendavskem volilnem okraju, iz katerega sta bila za poslanca izvoljena Janez Magyar in Jožef Horvat, je zbral 332 glasov oziroma 2,74-odstotka. Kot vemo, LMŠ ni prebila parlamentarnega pragu, a je sedaj, tako kot SAB, v fazi pripojitve k Gibanju Svoboda.

DSC_0220
Rok Šavel
Na aprilskih državnozborskih volitvah je kandidiral za poslanca na listi LMŠ, ki zdaj prehaja h Gibanju Svoboda.


Podpira ga bivši župan


Gregorec, doma iz Bogojine, je pravnik, zaposlen na okrajnem sodišču v Murski Soboti, znan tudi kot član vokalne skupine Aeternum. Konec lanskega oktobra je postal predsednik takrat novo-ustanovljenega lokalnega odbora LMŠ Moravske Toplice, ki torej zdaj prehaja pod okrilje Golobove Svobode. Pri kandidaturi za župana Občine Moravske Toplice ga je podprl tudi bivši župan Franc Cipot, ki je ravno tako aktiven član Gibanja Svoboda. Glavač je bil v zadnjem Cipotovem mandatu, od 2006 do 2010, njegov podžupan, nato pa ga je tudi nasledil na čelu občine, ko je Cipot županski stolček zamenjal za stolček direktorja javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci (CEROP).

puconci, cerop
Jure Zauneker
Gregorca je pri kandidaturi za župana podprl bivši župan Franc Cipot, ki je aktiven član Gibanja Svoboda.

tomaž-gregorec občina-moravske-toplice županske-volitve alojz-glavač franc-cipot
Kaj zdaj berejo drugi