vestnik

O prijavi na razpis za pokriti bazen še niso rekli zadnje besede

Timotej Milanov, 28. 1. 2020
Ines Baler
V Murski Soboti so v preteklosti že razmišljali o montažnem pokritju obstoječega olimpijskega bazena na letnem kopališču.
Aktualno

Ministrstvo za izobraževanje bo kmalu objavilo razpis za sofinanciranje investicij v športne dvorane in bazene, kar bi lahko bila priložnost, da Murska Sobota dobi pokriti plavalni bazen.

Na odprtju gibalnega parka ob Soboškem jezeru oktobra 2018 je minister za izobraževanje Jernej Pikalo povedal, da si bo prizadeval, da tudi Murska Sobota dobi pokriti plavalni bazen. Kot smo že poročali, smo na ministrstvu preverili, kaj je z njegovo obljubo, in dobili odgovor, da bo še ta mesec objavljen razpis za sofinanciranje investicij v novogradnje in rekonstrukcije javnih športnih dvoran in bazenov v letu 2020. V drugem sklopu razpisa bodo sofinancirali rekonstrukcije in gradnje bazenov. Kot so še zapisali, se bodo lahko na razpis prijavile občine, ki imajo v lasti javne športne dvorane, oziroma občine, ki imajo v lasti zemljišča, na katerih bodo stali novi bazeni, za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije bazenov v letu 2020 pa občine, ki imajo v lasti javne športne bazene. V omenjenem drugem sklopu razpisa bo ministrstvo za sofinanciranje investicij v letu 2020 namenilo 1,6 milijona evrov. Mestni občini Murska Sobota smo poslali vprašanji, ali se bodo prijavili na omenjeni razpis in s kakšnim projektom. Kot je znano, je vodstvo mestne občine pred leti napovedalo gradnjo pokritega plavalnega bazena, ki bi si ga Murska Sobota kot regijsko središče zaslužila, kasneje so ugotovili, da bi bila gradnja povezana s previsokimi stroški, in napovedali pokritje obstoječega olimpijskega bazena na soboškem letnem kopališču, a so tudi od te namere odstopili.

V mestni upravi na naše vprašanje odgovarjajo, da bo morebitna prijava občine na razpis odvisna od razpisnih pogojev, dopustnosti gradnje glede na veljaven občinski prostorski načrt in zmožnosti občine za zagotovitev lastnega deleža investicije v letošnjem proračunu ali v prihodnjih letih. Pri tem vnovič poudarjajo, da je za območje kopališča, nogometnega stadiona in neposredne okolice v Fazaneriji v letošnjem letu predvidena izdelava občinskega podrobnega prostorskega načrta.

bazen murska-sobota
Kaj zdaj berejo drugi