vestnik

V boj za soboški prestol tudi dolgoletni direktor BTC-ja

Rok Šavel, 4. 10. 2022
Aleš Cipot
O županski kandidaturi Mitje Horvata, ki naj bi bil kandidat stranke predsednika vlade Roberta Goloba, se je šušljalo že dlje časa, zdaj pa je sporočil, da se bo v župansko tekmo podal kot uradno neodvisni kandidat. Na podporo Gibanja Svoboda lahko po naših informacijah tudi računa.
Aktualno

Mitja Horvat, direktor BTC City Murska Sobota, bo za župana Mestne občine Murska Sobota kandidiral s podpisi volivcev kot neodvisni kandidat.

Že nekaj časa se na lokalni sceni govori, da se bo v županski dvoboj vmešal tudi Mitja Horvat, dolgoletni direktor soboškega BTC-ja, ki obenem od letošnjega marca vodi tudi nakupovalno središče v Novem mestu, zdaj pa je 47-letni inženir tekstilne konfekcije tudi uradno najavil svojo kandidaturo. Horvat je svojo poklicno pot začel v Muri, že več kot desetletje pa je na čelu BTC City Murska Sobota, ki je pod njegovim vodstvom prevzelo in nadgradilo vlogo osrednjega regijskega nakupovalnega središča, med drugim je v sklopu BTC-ja zaživela tudi prva McDonald's restavracija v Pomurju. 



»V tem času smo uresničili zelo ambiciozne načrte razvoja nakupovalnega središča in privabili številna podjetja in blagovne znamke v regijo, ob tem pa omogočili prebivalcem višjo kakovost življenja, boljšo dostopnost do storitev in Murski Soboti povečali pomen v celotni regiji,« pravi o svoji dosedanji poti Mitja Horvat.


Jutri začne z zbiranjem podpisov


Kot je povedal v najavi kandidature na spletni strani  http://zasoboto.si/, bo kandidiral kot neodvisni kandidat, zato bo od srede, 5. oktobra, na stojnici pred upravno enoto na drevoredu Martina Luthra v Murski Soboti zbiral podpise podpore občank in občanov. Za vložitev kandidature mora do 20. oktobra zbrati 176 podpisov. Poudaril je, da si želi živeti v občini, ki je sodobna in ponuja vrsto priložnosti, je polna življenja in pozitivne energije ter je varna in zelena. Ob tem še dodaja, da je »pomembno, da občina skrbi za potrebe vseh svojih občanov, ne le posameznikov ali interesnih skupin«. 


V najavi kandidature je še zapisal, da si kot neodvisni kandidat želi povezovati ljudi ne glede na njihovo politično ali drugo pripadnost, saj je to pogoj, da Murska Sobota ponovno postane to, kar je nekdaj bila – regijsko središče in glavni povezovalni člen celotnega Pomurja. »Le tako bo mogoče spet v celoti izrabiti priložnosti, privabiti večje investitorje in se lotevati ambicioznih projektov,« pove Horvat in doda, da je to pogoj, da bodo ljudje različnih generacij želeli živeti in ustvarjati v naši občini. Horvat trdi, da se zaveda, da časi podražitev in negotovosti, ki so pred nami, zahtevajo učinkovito vodenje in odločnost. Čeprav bo kandidiral s podpisi volivcev, pa poudarja, da si želi široke podpore kandidaturi in vabi, da se mu pridružijo vse stranke, liste in posamezniki, ki želijo Mestni občini Murska Sobota dobro.



Neodvisni s podporo Svobode

Znano je, sicer še neuradno, da bo njegovo kandidaturo podprla vladajoča stranka premierja Roberta Goloba Gibanje Svoboda. Golob je namreč že sredi avgusta v intervjuju za naš medij napovedal, da bodo imeli županskega kandidata v soboški občini. Javna predstavitev s podporo Gibanja Svoboda naj bi se odvila ta petek, 7. septembra ob obisku infrastrukturnega ministra Bojana Kumra v Murski Soboti.  Kot smo še izvedeli, bi Horvat v primeru izvolitve župansko funkcijo opravljal nepoklicno, saj bi hkrati ostal direktor BTC-ja, naj bi pa imenoval dva podžupana in eden od podžupanov bi funkcijo opravljal poklicno.

mitja-horvat gibanje-svoboda lokalne-volitve mestna-občina-murska-sobota kandidatura-za-župana