vestnik

Golob se bo v torek mudil na delovnem obisku v Pomurju, kakšen je program?

R.Š., 12. 8. 2022
Vlada RS
Premier Robert Golob v torek prihaja na delovni obisk v Pomurje.
Aktualno

Predsednik vlade Robert Golob bo z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko in ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović Hovnik v torek, 16. avgusta 2022, obiskal, kot so navedli v sporočilu za javnost, regijo priložnosti – Pomurje.

Pred dnevom spomina priključitve Prekmurja k matičnemu narodu bo severovzhodni del Slovenije obiskal tudi premier Robert Golob. Naj spomnimo, da je regijski obisk predsednika vlade napovedal že pomurski poslanec Tine Novak ob julijskem obisku državnih sekretark iz kabineta predsednika vlade v Pomurju.

PREBERITE ŠE: 

(FOTO) Novak in državne sekretarke iz Golobovega kabineta na obisku v Dvorcu Rakičan. Kmalu v Pomurje prihaja tudi predsednik vlade

Prvi postanek predsednika vlade bo v Varstveno delovnem centru Murska Sobota, nato pa bo ob letošnji 150. obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika sledil obisk cerkve Gospodovega vnebohoda v Bogojini, s katero je Plečnik regiji vtisnil trajen pečat. Popoldne, ko se bo pridružila še kmetijska ministrica Irena Šinko, si bosta ogledala prizadeta območja zaradi suše. V kraju Lipovci se bosta na izletniški kmetiji nato srečala s predstavniki Kmetijsko gozdarske zbornice Murska Sobota, Zadružne zveze Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije in Zveze Slovenske podeželske mladine ter se seznanila z aktualnimi izzivi kmetijstva regije. Delovni obisk se bo nadaljeval na obrežju Soboškega jezera – v regijskem promocijskem centru Expano, kjer se bo Golob srečal z gospodarstveniki regije, zadnji del obiska pa bo namenjen področju lokalne samouprave.

Premier in ministrica za javno upravo se bosta v Dobrovniku sestala z župani in županjami pomurskih občin, največ pozornosti pa bo namenjene ključnim regijskim projektom in regionalnemu razvoju, so sporočili iz kabineta predsednika vlade ob napovedi obiska.

robert-golob regijski-obisk obisk-vlade pomurje
Kaj zdaj berejo drugi