vestnik

Gorički župani s poslancem Zrimom o izzivih in priložnostih v regiji

Rok Šavel, 20. 5. 2022
Rok Šavel
Srečanja se je udeležilo vseh 11 predstavnikov pomurskih občin, ki zajemajo Zrimov volilni okraj. Naknadno se je pridružil tudi soboški župan Aleksander Jevšek.
Aktualno

Novoizvoljeni poslanec Damijan Zrim se je sestal s predstavniki vseh občin iz volilnega okraja, kjer je kandidiral.

Mladi pomurski poslanec Damijan Zrim (SD) je v Kuzmi, kjer je tudi občinski svetnik in v kraju, kjer namerava delovati tudi njegova poslanska pisarna, organiziral srečanje z župani vseh občin, ki zajemajo njegov volilni okraj (Murska Sobota 1). Srečanja so se tako udeležili župani in predstavniki občin Rogašovci, Kuzma, Gornji Petrovci, Šalovci, Hodoš, Grad, Puconci, Cankova, Tišina in Moravske Toplice. Naknadno se je srečanju pridružil še soboški župan Aleksander Jevšek, sicer kandidat za ministra za kohezijo in regionalni razvoj.

srečanje, damijan-zrim
Rok Šavel
Srečanja se je udeležilo vseh 11 predstavnikov pomurskih občin, ki zajemajo Zrimov volilni okraj. Naknadno se je pridružil tudi soboški župan Aleksander Jevšek.


Zrim zagotovil dobro sodelovanje in posluh za njihove potrebe


Župani so v sproščeni razpravi poslancu navedli nekaj najbolj ključnih problematik, s katerimi se soočajo občine, pri tem pa je bil največkrat izpostavljen demografski problem. Govora je bilo tudi o primerni porabi in financiranju občin ter razvojnih projektov, infrastrukturi, kolesarskih povezavah, težavah pri pridobivanju javnih delavcev in nuji po nadaljnji regionalizaciji oziroma ustanovitvi pokrajin.

Župani so obenem izrazili razočaranje nad razpadom Kluba pomurskih poslancev, v katerem so po odhodu poslancev Gibanja Svoboda in Zrima ostali zgolj trije pomurski poslanci, in izrazili pričakovanje, da bi vendarle našli pot nazaj.

Zrim je županom obljubil sodelovanje in "odpiranje vrat" do ministrstev ter zagotovil posluh in pomoč pri reševanju lokalnih problemov na državni ravni. Spomnil je tudi na evropska sredstva, ki bodo na voljo v naslednji finančni perspektivi, za katera si bo potrebno prizadevati, da jih v Pomurju čim bolj izkoristimo. Dogovorili so se, da se bodo v isti sestavi sestali vsakih šest mesecev in razpravljali o tekočih zadevah, Zrim pa jim bo na poslanski funkciji na voljo tudi sicer.

goričko pomurske-občine srečanje damijan-zrim pomurski-poslanec