vestnik

V Gornji Radgoni najemnin poslovnih prostorov in zemljišč v lasti občine ne bodo zaračunavali

Vestnik, 6. 4. 2020
Vida Toš
V Gornji Radgoni v veljavi posebni ukrepi.
Aktualno

Občina Gornja Radgona je sprejela ukrepe, s katerimi želijo pomagati oziroma ublažiti posledice epidemije podjetjem in drugim poslovnim subjektom v občini. Z zaščitnimi maskami pa so oskrbeli najstarejše občane.

Župan Stanislav Rojko je konec marca izdal sklepe z začasnimi ukrepi. Občina tako ne bo zaračunavala najemnin za najem poslovnih prostorov in zemljišč v lasti občine najemnikom, ki začasno ne morejo opravljati svoje dejavnosti, prav tako pa bo poslovnim subjektom krila stroške zbiranja in odlaganja komunalnih odpadkov. Začasno bodo uporabnikom posebnih storitev pokrivali tudi dodatek k omrežnini za uporabo javne infrastrukture za neposredno rabo vode.

Za tiste, ki zaradi odloka ne morejo opravljati svoje dejavnosti

Kot je zapisano v sklepu, se najemnina za najem poslovnih prostorov in zemljišč v lasti občine in nadomestilo za služnost in stavbno pravico lastnikom ali najemnikom poslovnih prostorov ne bo zaračunavale od 1. marca pa vse do preklica veljavnosti Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Sloveniji.

d7a63f3644310e594492ee529d015b72
Nataša Gider
Župan Stanislav Rojko je konec marca izdal sklepe z začasnimi ukrepi.

Stroške zbiranja in odlaganja komunalnih odpadkov pa bodo tistim poslovnim subjektom, društvom in drugim upravičencem v Gornji Radgoni, ki zaradi veljavnosti navedenega odloka ne morejo opravljati svoje dejavnosti, krili v višini 50% za mesec marec, v naslednjih mesecih pa v celoti. To pravico lahko poslovni subjekti uveljavljajo na podlagi vloge na spletni strani javnega podjetja Komunala Radgona.

občina-šalovci, zaščitne-maske, šivanje
Damjana Nemeš
Maske se zaenkrat delijo samo enkrat in v prvi vrsti le ranljivim skupinam občank in občanov.

Zaščitne maske za starejše od 65 let

Župan Občine Gornja Radgona in Štab Civilne zaščite Gornja Radgona pa sta skupaj sprejela odločitev, da se zaščitne maske razdeli med starejše občanke in občane ter invalide in druge prikrajšane skupine občank in občanov. Z delitvijo zaščitnih mask se je pričelo že v prejšnjem tednu in sicer s pomočjo prostovoljcev, ki jih koordinira Območno združenje Rdečega križa Gornja Radgona. Tako dobi oziroma je že dobil na dom dve zaščitni maski vsak občan starejši od 65 let (rojeni vključno z 1.1.1955). Maske se zaenkrat delijo samo enkrat in v prvi vrsti le ranljivim skupinam občank in občanov.

Za vse ostale občanke in občane, ki si zaščitnih mask ne morejo sami zagotoviti (npr. nima prevoza, nima materiala, je v rizični skupini ipd.), je po predhodnem naročilu na Občino Gornjo Radgono (na e-pošto obcina@gor-radgona.si ali tel. št. 051 315 516) možno dve zaščitni maski dobiti na dom po pošti.

gornja-radgona zaščitne-maske podjetja najemniki ukrepi-covid-19
Kaj zdaj berejo drugi