vestnik

Gornja Radgona: Sejnino namenili prizadetim v potresu

Vestnik, 19. 4. 2021
Marina Vrbnjak
Sejnini 8. redne seje Občinskega sveta Občine Gornja Radgona, ki je potekala 11. marca, se je odpovedalo dvanajst članic in članov občinskega sveta.
Aktualno

Župan se je odpovedal delu plače. Z zbranimi sredstvi bodo sofinancirali nakup bivalne enote

Župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je že v začetku letošnjega leta podal pobudo za pomoč prebivalcem Petrinje in izvajal določene aktivnosti v tej zvezi. Med njimi je tudi zbiranje finančnih sredstev za ta namen, in sicer iz naslova sejnin članic in članov občinskega sveta ter iz naslova plač in izplačil funkcionarjem občine, kar se je izvedlo v mesecu marcu 2021.

Tako se je sejnini 8. redne seje Občinskega sveta Občine Gornja Radgona odpovedalo dvanajst članic in članov občinskega sveta, kar skupaj znaša 1.802,64 evrov bruto oziroma 1.305,66 evrov neto. Župan se je odpovedal delu plače, in sicer v znesku višine sejnine – 150,22 evrov bruto oziroma 109,26 evrov neto, prav tako se je v tej višini delu plače za opravljanje funkcije odpovedal podžupan in tudi koordinator za komunalno dejavnost, ki se je odpovedal delu izplačila po podjemni pogodbi.

S to dobronamerno gesto so se zbrala sredstva v skupni višini 1.633,44 evrov neto. Namenjajo se prizadetim v potresu v obliki delnega sofinanciranja nakupa bivalne enote. 

gornja-radgona potres-petrinje