vestnik

Gospodarski minister se je sestal z več pomurskimi župani

Vestnik, 20. 2. 2021
Twitter Zdravka Počivalška
Zdravko Počivalšek in Mitja Slavinec sta v sklopu delovnega srečanja obiskala več županov pomurskih občin.
Aktualno

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, ter Mitja Slavinec, državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, sta včeraj v sklopu delovnega srečanja obiskala več županov pomurskih občin.

Poročali smo že, da sta Počivalšek in Slavinec obiskala Občino Moravske Toplice, kjer je gospodarski minister predstavil ukrepe za turizem in gostinstvo. 

Poleg tega sta obiskala tudi Občino Beltinci, kjer jima je župan Marko Virag predstavil projekt mednarodnega logističnega centra Lipovci. Počivalšek se je sestal tudi s cankovskim županom Danilom Kacijanom, ki mu je predstavil projekt razvojnega centra za uporabo industrijske konoplje v gradbeništvu, kozmetiki in drugih panogah ter mu pojasnil, da so ustanovili konzorcij, v katerem so povezali znanstvene in gospodarske subjekte. 

Gospodarski minister in državni sekretar pa sta svoj obisk nadaljevala tudi v Murski Soboti, kjer sta se sestala z županom mestne občine Aleksandrom Jevškom. V pogovoru s predstavniki športa v občini je Slavinec napovedal vlaganja v športno infrastrukturo, posebno pozornost si zasluži nadaljnji razvoj Fazanerije. 

delovno-srečanje gospodarski-minister pomurje