vestnik

(VIDEO) Gospodarski oskar tudi direktorici pomurskega podjetja

Vestnik.si, 8. 6. 2022
GZS
Prejemniki gospodarskih oskarjev.
Aktualno

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je na slovesnosti v Ljubljani podelila gospodarske oskarje, nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Gospodarski oskarji so bili letos podeljeni 54., prejemnikom pa z njim izrazijo priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Letošnji dobitniki so Nuša Pavlinjek Slavinec, direktorica ROTO Slovenija, Radovan Bolko, dosedanji predsednik uprave Kolektorja, Igor Kastelic, direktor podjetja REM, Dušan Rauter, direktor podjetja BINTEGRA in Enzo Smrekar, direktor podjetja Droga Kolinska. 

Nuša Pavlinjek Slavinec je prva Prekmurka, ki je prejela slovenskega gospodarskega oskarja, nagrado GZS za izjemne gospodarske dosežke, vodstvene izkušnje si v družinskem podjetju nabira od leta 2002. Pavlinjek Slavincova je sicer tudi prva slovenska pilotka helikopterja in potapljačica reševalka. 

pavlinjek slavinec, roto, gospodarski oskar
Arhiv podjetja
Nuša PavlinjeK Slavinec.

Roto Slovenija ima več kot 2000 izdelkov z blagovno znamko Roto, največ je izdelkov programa voda in gradbeništvo (35 odstotkov), sledijo vrt (20 odstotkov), kmetijstvo (13 odstotkov) in šport (8 odstotkov). Prisotni so v 65 državah po svetu, usmeritev družbe pa je zelena, trajnostna in digitalna proizvodnja, močan spletni marketing in trženje ter komunikacija, prilagojena poslovni kulturi in običajem posameznega trga. 

Podjetje se je v zadnjih treh letih pomladilo, saj so zaposlili mlade in inovativne sodelavce. So pa tudi družbeno odgovorno podjetje in zagotavljajo sponzorsko in donatorsko podporo številnim športnim, kulturnim, izobraževalnim, humanitarnim in okoljskim projektom v lokalnem okolju. 

gzs gospodarski-oskar Roto nuša-pavlinjek-slavinec