vestnik

Gospodarskim oskar v roke Branka Kamenška 

Nataša Gider, Srečko Klapš, 28. 3. 2018
Borut Zivulovic
Nagrajenci GZS za leto 2018 Borut Čeh, Rado Čulibrk, Robert Golob, Branko Kamenšek, Ivan Kralj, Matjaž Omladič, Mark Pleško, Iztok Špan, Flora Cvetka Tinauer.
Aktualno

Med devetimi nagrajenci je Branko Kamenšek, direktor družbe Lek Veterina.

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je že 50-ič podelila nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja. nagrado, ki velja za nekakšnega gospodarskega oskarja, je prejelo osem gospodarstvenikov in ena gospodarstvenica iz šestih slovenskih regij, med njimi je Branko Kamenšek, direktor družbe Lek Veterina, d.o.o., s sedežem družbe v Lipovcih, kjer je tudi njihov proizvodni obrat.
"Če so pred desetletji nagrajenci prihajali iz tekstilne, obutvene in pohištvene industrije, so danes v ospredju farmacija, energetika in informacijske storitve. Ob inventuri, ki smo jo opravili, smo ugotovili, da 80 odstotkov nagrajenih podjetij še vedno deluje," je dejala Sonja Šmuc, direktorica GZS, in dodala, da je bilo med nagrajenimi sedem odstotkov gospodarstvenic. Janez Škrabec, predsednik komisije za izbor nagrajencev, je pojasnil, da so najboljše izbrali na podlagi 69 kriterijev, od razvojnih, finančnih do družbeno odgovornih in okoljskih. "Vsem je skupna visoka dodana vrednost na zaposlenega, ponekod ta presega sto tisoč evrov."
Družba Lek Veterina je na samostojno pot stopila leta 2005, Kamenšek je v podjetje vstopil leta 2009 kot krizni menedžer, od leta 2012 pa je večinski lastnik družbe. Lek Veterina, ki ima 29 zaposlenih, je lani ustvarila za 5,54 milijona evrov čistih prihodkov in 373 tisoč evrov dobička iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA).
Borut Zivulovic
Nagrajenci GZS za leto 2018 Borut Čeh, Rado Čulibrk, Robert Golob, Branko Kamenšek, Ivan Kralj, Matjaž Omladič, Mark Pleško, Iztok Špan, Flora Cvetka Tinauer.
Kaj zdaj berejo drugi