vestnik

Grabar več ne bo vodil urgentnega centra  

Majda Horvat, 12. 9. 2018
Nataša Juhnov
Daniel Grabar bo predal vodenje murskosoboškega urgentnega centra. Nasledil naj bi ga eden od domačih zdravnikov, ki je pripravljen prevzeti to delo. 
Aktualno

Skupaj s sodelavci je opravil pomembno delo pri vzpostavljanju delovanja in organizacije dela v urgentnem centru 

Daniel Grabar, strokovni direktor murskosoboške bolnišnice, več ne bo tudi vodja urgentnega centra murskosoboške bolnišnice. Do petka, 14. septembra, je namreč odprt interni razpis za novega vodjo, na katerega se bo po pričakovanju Grabarja prijavil eden od bolnišničnih zdravnikov, ki je pripravljen prevzeti vodenje urgentnega centra. Za to vodstveno mesto se lahko potegujejo tudi drugi, ki izpolnjujejo razpisne pogoje. Kandidati so lahko zdravniki specialisti z najmanj petimi leti delovnih izkušenj, k prijavi pa morajo priložiti tudi program vodenja urgentnega centra. Novega vodjo bo potrjevalo vodstvo bolnišnice, v primeru več prijav pa se bo lahko sestavila tudi komisija.


8707921cbc2a834407e4599fc3620de7
Nataša Juhnov
Eden od večjih problemov, ki ga je v urgentnem centru moral nazadnje reševal Grabar, so bili zaliti prostori ob neurju junija letos in sanacija ravne strehe ter sistemov odvodnjavanja.


Murskosoboška bolnišnica je med prvimi v Sloveniji dobila urgentni center, ki je bil uradno odprt 17. septembra 2015. Grabar je takrat opravil skupaj s sodelavci pomembno delo pri organizacije dela, ki je po začetnih težavah predvsem glede čakanja bolnikov na obravnavo, zdaj dobro utečeno, so pa na vidiku že nove dileme povezane z vlogo urgentnih centrov in napovedanim zaračunavanjem nenujnih pregledov.

daniel grabar Urgentni center