vestnik

(Srednja zdravstvena šola Murska Sobota) Gradnja telovadnice se znova odmika

Rok Šavel, 7. 12. 2021
Arhiv šole
Z javnim razpisom bodo ponovno iskali najugodnejšega ponudnika za gradnjo telovadnice. Foto Arhiv šole
Aktualno

Družba Pomgrad ni podpisala pogodbe. Javno naročilo se bo ponovilo

Že deset let trajajoča saga o gradnji telovadnice za potrebe Srednje zdravstvene šole Murska Sobota in Biotehniške šole Rakičan se očitno nadaljuje. Kljub temu da je vlada konec avgusta potrdila spremembo vrednosti projekta, saj se je ta zaradi znanih podražitev na trgu zvišala za skoraj 1,5 milijona evrov na slabih šest milijonov evrov, do podpisa pogodbe z izvajalcem ni prišlo. Po konkurenčnem postopku s pogajanji je bila izbrana družba Pomgrad, a zaradi sprememb pogojev, ki so posledica stalnih podražitev surovin, ta izvedbe projekta ni sprejela.

Zaradi nepovratnih sredstev se mudi



Kot pojasnjuje ravnateljica zdravstvene šole Zlatka Lebar, pripravljajo prilagojeno dokumentacijo za novo javno naročilo. Ministrstvo za projekt zagotavlja več kot 4,8 milijona evrov, preostala sredstva v višini več kot 1,1 milijona evrov pa zagotavlja srednja zdravstvena šola, ki ima del sredstev,  nekaj več kot 555 tisoč evrov, odobrenih s prijavo na javni poziv Eko sklada za nepovratne finančne spodbude za nove naložbe v gradnjo skoraj ničenergijskih stavb splošnega družbenega pomena. Skrajni rok za pridobitev nepovratnih sredstev Eko sklada je september 2022, zato se z izvedbo del nekoliko mudi, a po besedah Lebarjeve ta trenutek še ni bojazni, da bi bila sredstva izgubljena. Priznava pa, da je vse odvisno od tega, kako dolgo se bo postopek vlekel, preden pride do izvedbe.


V okviru projekta je predvidena novogradnja telovadnice kot prizidka zdravstvene šole, v okviru gradnje se bo dozidal in rekonstruiral tudi vhodni nadstrešek šole z vhodno avlo, uredili se bodo sanitarni sklopi s pomožnimi prostori na stiku obstoječega in novega objekta, v vzhodnem delu šole pa se bosta dozidali učilnica in jedilnica. Gradnja bo obsegala tudi zunanjo ureditev vhodnega trga pred šolo, parkirišča ter vhodnega trga v telovadnico ter ureditev zunanjih športnih površin šole. Gre za enega izmed izpostavljenih projektov v zloženki vlade ob obisku pomurske regije 23. novembra, kjer je navedeno, da naj bi bila telovadnica dokončana v letu 2023.

telovadnica szš-ms biotehniška-šola-rakičan