vestnik

Horvat tudi do polnega mandata na čelu občine Kobilje. Te projekte načrtuje

Rok Šavel, 24. 11. 2022
Nataša Juhnov
Občina Kobilje ima novega/starega župana.
Aktualno

Darko Horvat je prepričal več kot 76 odstotkov volivcev.

V občini Kobilje minulo nedeljo ni prišlo do sprememb na županskem mestu. Obstoječi župan Darko Horvat, ki je lanskega novembra na nadomestnih volitvah bil edini kandidat po nenadni smrti Roberta Ščapa, je prepričljivo slavil proti Mateju Bukovcu. Horvat, ki ga je predlagala Slovenska ljudska stranka, je osvojil 76,54-odstotni delež glasov, Bukovec, ki je bil kandidat Vesne - zelena stranka, pa je dobil 23,46-odstotni delež glasov.

darko horvat kobilje
Osebni arhiv
Volitve v občini Kobilje - Darko Horvat



Poleg močne zmage na županskih volitvah si je Horvat v sedemčlanskem občinskem svetu, ki se voli po večinskem sistemu, zagotovil tudi skorajda popolno večino, saj je Slovenska ljudska stranka dobila 6 mandatov, le enega pa Slovenska demokratska stranka. Bukovcu, ki je kandidiral tudi za svetnika, se je izvolitev v občinski svet za las izmuznila, saj je prejel le en glas manj od kandidatke, ki ji je izvolitev uspela.

Horvat je za Vestnik dejal, da je potihoma pričakoval takšno podporo, saj jo je bilo moč začutiti tudi na terenu pred volitvami, napoveduje pa odgovorno nadaljevanje dela v prid občini. Kot najpomembnejše projekte v naslednjem mandatu izpostavlja izgradnjo enota doma za starejše, prometno ureditev središča Kobilja in dveh novih krožišč, izgradnjo avtobusnega postajališča, ureditev habitata, obnovo mosta čez Kobiljski potok, nadaljevanje izgradnje kolesarskih poti in ureditev turističnih tematskih poti ter razne ukrepe za mlade družine.

občina-kobilje darko-horvat lokalne-volitve
Kaj zdaj berejo drugi