vestnik

Hot Club of Lendava na Banffy Nights

Jože Gabor, 31. 7. 2021
Jože Gabor
Hot Club of Lendava na Banffy Nights
Aktualno

V lendavskem Centru Banffy je v sklopu poletnih koncertov Banffy Nights (Banfijeve noči) sinoči nastopila glasbena skupina Hot Club of Lendava, ki izvaja gypsy swing.

V skupini so ob vokalistki Klaudiji Gardenö še Aljaž Bassin (ritem in solo kitara) Aljaž Draškovič - Bračun (ritem kitara), Patrik Gyurkač – Gyuri (kontrabas) in Peter Koša (violina). Gre za izkušene glasbenike, tudi dobre prijatelje, ki so v preteklosti bili člani v drugih glasbenih zasedbah, tako lendavskih, kakor tudi v drugih slovenskih in madžarskih. Ljubitelji glasbe so na dvorišču Centra Banffy prisluhnili najbolj znanim skladbam iz svetovne zakladnica gypsy swinga in znanim evergrinom s priredbo skladb za glasbene skupine, ki izvajajo gypsy swing.
Banffy nights letos tretje leto organizira Zavod za kulturo madžarske narodnosti Lendava. Nastopajo glasbene skupine iz Slovenije in Madžarske, med temi pa so vsako leto tudi glasbene skupine iz Lendave. Začelo se je 16. junija z nastopom skupine King Cat Rhythm, ki izvaja rude and wild rockabilly. Sledil je koncert etno folk skupne Kalaka in koncert Acustic tria, ki izvaja pop rock, country, blues in swing. Na prejšnjem koncertu je nastopil Lendavčan Peter Pal s svojo skupino Peter's Pan (pop, ethno). Avgusta bo le en koncert in sicer 20. avgusta, ko bodo nastopili Aniko Juhasz in Folk on 45. Septembra pa bodo trije koncerti. Nastopili bodo: Feed the Mogul, Apollo Overdrive in Section 23.
Gre za precej različne zvrsti glasbe, ki jih v Lendavi in sploh v Prekmurju na koncertih redkeje slišimo, je povedal vodja organizacije dogodka Mihael Šooš. Z Banffy nights želijo popestriti kulturno dogajanje v Lendavi. Obenem pa se na njih predstavljajo glasbeniki in glasbene skupine iz Lendave, tako mladi, kakor tudi tisti, ki so že več časa na glasbeni sceni.
banffy-nights lendava koncert