vestnik

Hotel Cubis: Z dobro kavo in dobro vzmetnico  

Majda Horvat, 27. 9. 2018
Urška Filipič želi, da bi zaposleni v hotelu razumeli filozofijo odnosa do gosta, zaradi katere se bo ta vračal v hotel.
Aktualno

Zaposlitev najprej za osem delavcev. Pričakovanja glede zasedenosti in prihodkov so realna tudi pri lastniku. Prag rentabilnosti je nizek zaradi racionalne izvedbe obnove. 

Urška Filipič, ki ji je Sandi Brezovnik, kupec lendavskega hotela Elizabeta, zaupal njegovo vodenje, je napovedala, da bodo obnovljeni hotel z novim imenom Cubis zagotovo odprli oktobra. Otvoritev hotela so sprva načrtovali za konec avgusta, torej pred tradicionalnimi prireditvami v Lendavi, vendar so se potem skupaj z investitorjem odločili za celovito obnovo in da bodo dela opravili z domačimi izvajalci, kar pa je porušilo načrte tudi glede otvoritve napovedane za september.


Ob domačnosti, ki jo želijo spet pripeljati v hotel, je ta zdaj urejen po meri potreb poslovnega sveta. "Lendava ima veliko manjših a zelo uspešnih podjetij, o katerih se po mojem mnenju tudi premalo govori, ti pa imajo številne poslovne partnerje, tudi tuje ali celo tuje lastnike. Kot vem ti zdaj iščejo prenočišča vse naokrog, zato smo se odločili za koncept mestnega hotela, kar je tudi po svojem zunanjem videzu," je povedala sogovornica. Zato bodo gostom, ki bodo prihajali v glavnem le za nekaj dni, ponudili predvsem dobre možnosti za informacijsko povezavo, pa tudi, tako Filipičeva, dobro vzmetnico, da se bodo naspali, in za prebujanje dobro jutranjo kavo. Prav zaradi takšne usmeritve so pri načrtovanju obnove hotela opustili prvotno namero, da bi imeli wellness, in namesto tega za poslovna srečevanja uredili sejno sobo

1e2d6106110af5c63115c7c325977787
Majda Horvat
Ena izmed štiriindvajsetih obnovljenih hotelskih sob.

Na razpis za prosta delovna mesta, ki jih bo najprej osem, so prejeli dovolj prijav oziroma bodo lahko med prijavljenimi celo izbirali. Pozneje bodo število zaposlenih povečevali, odvisno tudi od tega, kako bo hotel zaživel. "Zaenkrat nimamo prevelikih ciljev, realna pričakovanja glede zasedenosti in prihodkov pa ima tudi gospod Brezovnik. Prag rentabilnosti je kar nizek, to pa tudi zaradi racionalne izvedbe obnove. Zelo smo pazili na stroške, veliko dela pa smo opravili sami," je povedala Filipičeva. Obnova hotela je bila izvedena pod okriljem njenega podjetja, ki je registrirano kot s. p. ,hotel pa bodo vodili po principu družinskega hotela

01a7c163895a3613ad866b935768fd93
Majda Horvat
Avla hotela Cubis Lendava s ptičje perspektive.

Skupaj z investitorjem so se odločili za temeljito in celovito obnovo hotela, zaradi česar je prišlo do zamika pri odprtju.