vestnik

Hotel Diana: Prepir med novo in staro lastnico

T. M., 25. 4. 2019
Nataša Juhnov
Jasna Klepec še ni poravnala celotne kupnine.
Aktualno

Kupnina še ni poravnana, glede zneska pa se Klepčeva in Belčeva očitno ne strinjata

Kot smo poročali pred kratkim, je Okrožno sodišče v Murski Soboti v sodnem registru za družbo Hotel Diana na podlagi sklepa o izvršbi pri poslovnem deležu Jasne Klepec zaznamovalo prepoved razpolaganja s poslovnim deležem in vpisalo zastavno pravico v korist upnice, nekdanje lastnice podjetja Olge Belec, zaradi izterjave 18 tisoč evrov. Kot nam je potrdila Belčeva, gre za neplačano kupnino za družbo, ki je v celoti znašala 30 tisoč evrov.


Na omenjeno trditev se je odzvala Klepčeva, ki pravi, da omenjeni znesek ne drži in da je bila dogovorjena kupnina drugačna. Na vprašanje, koliko je znašala kupnina, odgovarja, da gre za poslovno skrivnost, o kateri ne bo govorila.


Belčeva navedb Klepčeve ne želi komentirati. Pravi, da je sama posel izpeljala pošteno in transparentno, dokaze za to pa bo tudi predložila sodišču, če bo potrebno. Pri tem še dodaja, da gre za zasebno podjetje ter osebni spor med njo in Klepčevo, ki ga bosta rešili sami in ki nima nobene zveze s poslovanjem podjetja.
Klepčeva, ki ima v lasti 90-odstotkov družbe, je skupaj s poslovnim partnerjem Željkom Jovanovićem konec lanskega leta podjetje kupila od Olge Belec in njenega sina Patricka Belca. Po besedah Belčeve je doslej Klepčeva plačala samo en obrok kupnine od dogovorjenih treh, ta pa nam je povedala, da je Belčevi predlagala deponiranje preostanka kupnine pri notarju. Ta po njenem mnenju pripada zaposlenim, ki jim nekdanje vodstvo med drugim ni izplačalo presežnih ur in jubilejnih nagrad.

Aleš Cipot
Olga Belec pravi, da gre za osebni spor, ki ga bosta rešili sami s Klepčevo. 
hotel Diana