vestnik

Hotel Diana spet na prodaj

Timotej Milanov, 6. 11. 2018
Nataša Juhnov
Hotel Diana
Aktualno

Ljubljanska družba Heta Asset Resolution spet prodaja soboški hotel Diana za 1,8 milijona evrov. V zadnjih mesecih so hotel umaknili s prodaje, saj so bili načeloma za nakup že zmenjeni s potencialnim kupcem, a je posel padel v vodo. 

V Heti zadeve ne komentirajo. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi šlo za dva poslovna partnerja, ki pa nista uspela zapreti finančne konstrukcije za nakup. Eden od njiju naj bi si potem še vedno prizadeval najti ustreznega financerja, potem ko pri bankah ni uspel dobiti posojila. V Heti naj bi se že pogovarjali z več drugimi interesenti za nakup, prav tako bodo kupca skušali najti v tujini. Pri tem prodajo ovira tudi dejstvo, da hotel ni prazen, pri Heti naj bi želeli prekiniti sodelovanje z dosedanjim uporabnikom - soboško družbo Hotel Diana, katere lastnica Olga Belec je za naš medij večkrat povedala, da so tudi sami interesenti za nakup hotela, vendar, kot smo še uspeli izvedeti, je njihova ponudba za Heto nesprejemljiva. Belčeva je bila pred kratkim imenovana za državno sekretarko v Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu, vodenje hotela pa je predala svojemu sinu Patricku Belcu, ki je prav tako solastnik družbe Hotel Diana.

Sindikat bo predlagal višje plače

Kot smo že poročali, se v družbi soočajo tudi z nezadovoljstvom zaposlenih, med drugim zaradi nizkih plač in neizplačanega regresa iz preteklih let, zaradi česar so imeli predstavniki Sindikata gostinstva in turizma Slovenije konec oktobra tudi sestanek z vodstvom družbe. Po pregledu neizplačanih regresov za letni dopust so ugotovili, da je Belčeva od leta 2013, ko je prevzela podjetje, zaposlenim vse do danes izplačala regres za leto 2012, 2013, 2014, ta teden pa so izplačali še zadnji obrok regresa za leto 2018. Prav tako naj bi do konca leta zaposlenim izplačali še regres za leto 2015. Tako bodo zaposlenim dolžni izplačati še regres iz leta 2016 in za leto 2017. V sindikatu še izpostavljajo, da čeprav so delavci seznanjeni, da je regres iztožljiva pravica, ki jo lahko izterjajo preko delovnega sodišča, se za tožbo ni odločil nihče od zaposlenih.
V sindikatu še pojasnjujejo, da bo glede plač zaposlenih strokovna služba sindikata pregledala plačilne liste nekaterih delavcev različnih poklicev, na podlagi teh ugotovitev pa bo sindikat podal vodstvu družbe predlog za dvig plač. Predstavniki sindikata in vodstva družbe se bodo znova sestali januarja 2019, ko bodo pregledali realizacijo dogovorjenih zadev, rezultate poslovanja in sklenili novi dogovor za poplačilo preostalih odprtih terjatev.
Aleš Cipot
Olga Belec
hotel Diana prodaja olga belec heta