vestnik

Hrvaški mediji Kacinu očitajo dvoličnost: Ves zagorel in nakopan prišel z dopusta na Krku, zdaj bi zapiral mejo

Vestnik, 14. 8. 2020
Bobo
Hrvaški mediji Kacinu očitajo, da je le nekaj dni po tem, ko se je "ves zagorel in nakopan" vrnil s Hrvaške, povedal, da je zaskrbljen zaradi epidemiološke slike na Hrvaškem in da se ta zna hitro znajti na rdečem seznamu.
Aktualno

Zagrebški Jutarnji list je slovenskemu vladnemu govorcu Jelku Kacinu posvetil naslovnico in prvi dve strani časopisa. Danes pa so ga fotografi "brezskrbnega" ujeli med čiščenjem bazena na dvorišču svoje vile.

»Kacin trdi, kako turisti ne zaupajo v naš zdravstveni sistem, ampak on očitno ni med njimi, saj je prejšnji vikend dopustoval na Krku,« so zapisali pri Jutarnjem listu. Hrvaški mediji Kacinu očitajo, da je le nekaj dni po tem, ko se je "ves zagorel in nakopan" vrnil s Hrvaške, povedal, da je zaskrbljen zaradi epidemiološke slike na Hrvaškem in da se ta zna hitro znajti na rdečem seznamu, kar bi pomenilo, da bi morali tisti, ki bi se vrnili s Hrvaške, v obvezno 14-dnevno karanteno.

vila, Jelko Kacin
Arhiv
Hrvaški mediji so objavili tudi fotografije Kacinove hiše na Krku, v mestu Klimno.

Pri Jutarnjem listu so zapisali, da je Kacin pretekli teden najmanj dva dni bival na Krku. To je potrdilo nekaj prebivalcev Klimna. "Ne morem natančno navesti dni, a tu je bil najmanj dva dneva prejšnji teden, morda je bil to prav vikend. Tu je bival z ženo in enim sinom, drugega otroka pa ni bilo. So dostojni in nekoliko zadržani ljudje, držijo se bolj zase. Po mestu jih ne morete velikokrat videti, le ko gredo po nakupih ali pa v restavracijo na kosilo," je za časnik pojasnil sogovornik.

Za nameček so Kacina danes fotografi "brezskrbnega in v kopalnih hlačah" ujeli med čiščenjem bazena v svoji vili na Krku. Ob tem so pri časniku še zapisali, da se vladni govorec virusa očitno ne boji. 

Na Hrvaškem so v četrtek poročali o rekordnih 180 okužbah, danes pa že o več kot 200 primerih. Hrvati bi se lahko zaradi tega hitro znašla na rdečem seznamu. Vladni govorec je medtem tvitnil, da je uvoza novih okužb iz Hrvaške (pre)več, zato bo vlada ukrepala, da se šolsko leto začne pravočasno in v celoti.

www.gov.si
Jelko Kacin v poletni opravi.
jelko-kacin jutarnji-list koronavirus
Kaj zdaj berejo drugi