vestnik

Igra se je skoraj sprevrgla v tragedijo. Policisti znakov kaznivega dejanja niso našli

A.G., 5. 12. 2019
Niko Časar
23. Prekmurska gibanica.
Aktualno

Na eni najbolj priljubljenih zabav Prekmurski gibanici v Mariboru je med tekmovanjem v hitrostnem jedenju gibanice, mlada Prekmurka skoraj umrla

Prekmurska gibanica je zabava, ki v štajerski prestolnici že več kot dvajset let zbere študente predvsem iz Prekmurja, pa tudi drugih delov Slovenije. Letos so organizatorji želeli program popestriti s tekmovanjem v tem, kdo bo prvi pojedel štiri kose prekmurske gibanice, kar se je sprevrglo v tragedijo. 

Rešilec, reševalci
Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot so nam pojasnili očividci, je mlada Prekmurka med tekmovanjem začela kašljati in se dušiti. Ker očitno ni mogla priti do zraka, je padla v nezavest. Očividci so ji nemudoma pomagali in poklicali pomoč, ki je na kraj prihitela zelo hitro. "Takoj so bili tam vsaj trije policijski avtomobili in izpraznili prostor, kjer se je to dogajalo. Kmalu so prihiteli tudi reševalci, ki so dekle vsaj 40 minut oživljali," nam je dejal eden od očividcev. 
"Ko je zdravnica zaklicala, da imajo pulz, so jo naložili v rešilni avto in odpeljali v mariborsko bolnišnico," je še dejala očividka. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor zadeve ne komentirajo, kot smo neuradno izvedeli naj bi bilo dekle v komi na intenzivnem oddelku mariborske bolnišnice. 
Policisti kaznivega dejanja zaenkrat ne preiskujejo, a, kot smo neuradno izvedeli, pa zbirajo obvestila o tem, kaj se je dogajalo. 
Pretreseni in v šoku so tudi organizatorji, ki takšnega zapleta gotovo niso predvideli. "Vaša informacija je žal točna. V tem trenutku vam lahko le potrdim, da je na tradicionalni študentski prireditvi Prekmurska gibanica v Mariboru, 3. decembra 2019, prišlo do nesreče med nagradno igro, kjer je ena udeleženka potrebovala nujno medicinsko pomoč. Prvo pomoč smo ji nudili nemudoma na kraju dogodka vse do prihoda reševalne ekipe. Uradnih podatkov s strani UKC Maribor o njenem stanju žal nimamo," je na naše poizvedovanje povedal predsednik KPŠ Grega Donša in dodal, da si vsi želijo, da se zdravstveno stanje udeleženke čimprej izboljša. 
Miran Šadl s Policijske uprave Maribor je potrdil, da so policisti o dogodku zbirali informacije, znakov kaznivega dejanja niso našli, zbrane informacije pa so predali tožilstvu. 
prekmurska-gibanica gibanica maribor štuk zadušili tragedija