vestnik

Ilirija gradi skladišče

M. H., 22. 3. 2022
Majda Horvat
Vrednost naložbe je pet milijonov evrov.
Aktualno

Ilirija je začela z gradnjo visokoregalnega skladišča ob obstoječem objektu v lendavski industrijski coni. Naložbo je podjetje napovedalo že maja lani, ko je tudi začelo zbirati dokumentacijo za pridobitev gradbenega dovoljenja.

Skladišče v velikosti šest tisoč kvadratnih metrov bo grajeno kot podolgovat pritličen objekt, ki bo z vmesnim prehodom povezan z obstoječim objektom. Dolgo bo 120,6 metra, široko 50,6 in visoko 15,1 metra. Vrednost naložbe je pet milijonov evrov.

Skupni letni prihodki družbe Ilirija, katere dejavnost je razvoj, proizvodnja in trženje kozmetičnih izdelkov, znašajo blizu 17 milijonov evrov. Poslovni sedež in logistični center ima v Ljubljani, v Lendavi poteka proizvodnja nekaterih kozmetičnih izdelkov za lase. Številne za podjetje proizvajajo tudi kooperanti v Sloveniji, Italiji, Makedoniji in Indiji.

Ilirija torej skladišče gradi ob obratu v Lendavi, ki je že zdaj skupaj z montažnim šotorom v Lendavi namenjen tudi skladiščenju surovin in embalaže. Z dograditvijo novega objekta pa se bo celotna logistična dejavnost preselila na lendavsko lokacijo. Ilirija ima prek hčerinskih in pridruženih podjetij ter v sodelovanju s številnimi distributerji zelo razvejano globalno prodajno mrežo.

ilirija skladišče lendava