vestnik

Tri pomurska podjetja prejela nacionalna priznanja za inovativnost

Vestnik, 12. 10. 2021
Jelena Mihelčič
Radgonske gorice so za peneče vino Untouched by Light prejela zlato nacionalno priznanje za inovacije.
Aktualno

Gospodarska zbornica Slovenije je v okviru Dneva inovativnosti podelila že 19. nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. Med prejemniki so tudi tri pomurska podjetja, in sicer Castoola, Radgonske gorice in Lek veterina.

Nacionalno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem tudi promocijo inovativnosti v naši državi. Podeljenih je bilo 9 zlatih, 31 srebrnih ter eno posebno priznanje za inovacijski izziv oziroma inovacije, ki rešujejo izzive covida-19. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija po izboru javnosti, to je postala inovacija Varstveno delovnega centra Zasavje - Gradimo vključujoče, inovativno in povezano Zasavje. 

Trije nagrajenci iz Pomurja

Med pomurskimi podjetji, ki so prejela nacionalna priznanja za inovacije, so Castoola, ki je bilo nagrajeno z zlatim nacionalnim priznanjem za platformo za ciljano TV oglaševanje Castoola, Radgonske gorice, ki so za Untouched by Light, prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja in okuša v temi, prav tako prejela zlato nacionalno priznanje, ter Lek veterina, ki je prejelo srebrno nacionalno priznanje za metodo in sestavo rudninske dopolnilne krmne mešanice s kombinacijo zeolitov, beta glukanov in botanično definiranih naravnih proizvodov. 

Castoola, mikro podjetje
Osebni arhiv
Podjetje Castoola je bilo nagrajeno z zlatim nacionalnim priznanjem za inovacije, in sicer za platformo za ciljano TV oglaševanje Castoola.

78926d06558799105eb6347be9b89162
arhiv Leka
Podjetje Lek veterina je prejelo srebrno nacionalno priznanje za inovacije.

gzs dan-inovativnosti