vestnik

Iz Lendave tri pošiljke pomoči za Hrvaško, zbirajo tudi denarna sredstva

Majda Horvat, 6. 1. 2021
FB HKD Pomurje
Danes je proti Hrvaški šla še tretja pošiljka zbrane pomoči.
Aktualno

Hrvaško kulturno društvo Pomurje zbira finančna sredstva za nakup gradbenega materiala, pohištva in bele tehnike.

Hrvaško kulturno društvo (HKD) Pomurje je v sredo odpeljalo s tovornim vozilom v Lekenik, manjši kraj blizu Petrinje, še približno šest ton humanitarne pomoči, kar je že tretja pošiljka na prizadeto območje Hrvaške po rušilnem potresu. 31. decembra je iz Lendave odpeljalo vozilo z zbranimi potrebščinami, ki se je pridružilo konvoju pomoči iz Slovenije za potrebe bolnišnice v Sisku, ta ponedeljek pa so z več vozili odpeljali v Zagreb v centralno zbirališče pomoči iz tujine še pet do šest ton različnih artiklov. 

Ob tem so v HKD Pomurje zbrali doslej tudi 2.500 evrov finančnih sredstev, ki jih bodo skupaj s sredstvi, ki jih zbirajo na Zvezi hrvaških društev v Sloveniji, namenili za nakup gradbenega materiala, pohištva in bele tehnike, to blago pa bodo potem neposredno predali ljudem na prizadetem območju. "Naše društvo je bilo pobudnik za zbiranje pomoči, prispevali pa so jo številni posamezniki in društva ter organizacije. Odziv je bil res enkraten in v imenu vseh, ki so prejeli to pomoč, se zahvaljujem vsem ljudem dobre volje, prostovoljcem, številnim društvom ter organizacijam, ki so pomagali," je dejal Đanino Kutnjak, predsednik HKD.

đanino
Osebni arhiv
Đanino Kutnjak

Akciji pod okriljem HKD Pomurje so se pridružila vsa prostovoljna gasilska društva Gasilske zveze Lendava, PGD Šalovci, Romsko društvo Romano Jilo Občine Lendava, Romsko kulturno društvo Romnji Dolga vas, navijaška skupina Gorgone, market Hungarikum Lendava, Stanovanjsko podjetje Lendava ter najmanj 250 prostovoljcev. 

hkd-pomurje lendava pomoč humanitarna