vestnik

Izbrali smo pomurska podjetja leta 2018

Ines Baler, 19. 11. 2019
Aleš Cipot
Letošnji nagrajenci z Marjanom Šarcem, Adriano Gašpar in Robertom Grahom.
Aktualno

Tednik Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta na svečani prireditvi v Gledališču Park razglasila najboljša pomurska podjetja v letu 2018.

Organizatorji akcije so tretje leto zapored predstavili najuspešnejša podjetja, ki si svoj kruh ustvarjajo na regijski, nacionalni in tudi svetovni ravni. Izbor in podelitev priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem izpostavljata dobra podjetja in dajeta podjetniški naravnanosti v regiji spodbudo za naprej. Na prireditvi je bil kot slavnostni govornik slovenski premier Marjan Šarec. 

pomursko-podjetje-leta-2018, pomursko-podjetje
Aleš Cipot
Marjan Šarec je bil slavnostni govornik.

Potekala je tudi okrogla miza na temo Razvojne priložnosti pomurske regije. Vestnikov novinar Timotej Milanov je z ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec, ministrom za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravkom Počivalškom, ustanoviteljem in direktorjem Podjetniškega centra Pegasus Robertom Ličnom ter Petrom Podlunškom, generalnim direktorjem podjetja Medicop, spregovoril o koriščenju naravnih virov v Pomurju, o gospodarsko-političnih temah v regiji ter o kmetijstvu in turizmu. 

pomursko-podjetje-leta-2018, pomursko-podjetje
Aleš Cipot
Potekala je tudi okrogla miza.

Pomurska podjetja leta 2018 so: 

- mikro podjetje: Snopje d.o.o., ki se ukvarja z gradnjo hiš z naravnimi materiali

- malo podjetje: Virs d.o.o., izdelovalec robotov in avtomatov za varjenje

- srednje podjetje: Rosenbauer d.o.o., proizvajalec gasilske tehnologije

- veliko podjetje: Elrad International d.o.o., proizvajalec elektronskih sklopk

- naj zaposlovalec: gradbeno podjetje Pomgrad

- naj podjetje po mnenju bralcev Vestnika: Oljarna Kocbek

Govorca na prireditvi sta bila tudi Adriana Gašpar, direktorica Podjetja za informiranje, in Robert Grah, direktor Pomurske gospodarske zbornice. Oba sta izpostavila dejstvo, da v Pomurju obstajajo uspešne podjetniške zgodbe, ki dokazujejo, da tukaj znamo in zmoremo. »Rezultat dobre kondicije v podjetjih je večletna zaporedna rast gospodarskih kazalnikov in rast zaposlovanja, ki je na meji razpoložljivega števila iskalcev zaposlitve. Podatki, da imamo trenutno v regiji že več kot tretjino delovnih mest s povprečno neto dodano vrednostjo večjo od 55 tisoč evrov in da ta presegajo slovensko povprečje za dobro petino, ter da imamo panoge, v katerih je povprečja plača za več kot 10 odstotkov nad povprečjem panoge, pove vse o krepitvi gospodarske moči in uspešnem prestrukturiranju pomurskega gospodarstva,« je povedal Grah.

pomursko-podjetje-leta-2018, pomursko-podjetje
Aleš Cipot
Robert Grah in Adriana Gašpar sta nagovorila goste.

Gašparjeva je dodala: »Dejstvo je, da mladi še vedno bežijo iz Pomurja, saj tu za svojo izobrazbo ne najdejo primerne službe in primernega plačila. Po drugi strani v podjetjih primanjkuje tako razvojnikov, ki bi podjetju dali zagon za korak naprej, kot tudi delavcev, saj ni ljudi, ki bi stregli, kuhali, varili, popravljali vodovodno napeljavo. Če bomo znali ponovno povzdigniti te poklice, smo lahko samozadostni. Če bodo ljudi za svoje delo dostojno plačali, ne bodo šli nikamor. Vsak poklic je časten. Iz vodovodarja se arogantnež norčuje, dokler mu ne izstavi računa in ugotovi, da ena ura vodovodarjevega dela stane 60 evrov.«

murska-sobota, vestnik, pomursko-podjetje-leta-2018, podelitev, družabna
Nataša Juhnov
Prireditev Pomursko podjetje leta 2018.

pomursko-podjetje-leta-2018, pomursko-podjetje
Aleš Cipot
Adriana Gašpar, Marjan Šarec in Robert Grah.

Dogodek v Gledališču Park je povezovala Mojca Pehant, za popestritev večera pa je poskrbela glasbena skupina Noreia.

pomursko-podjetje-leta-2018, pomursko-podjetje
Aleš Cipot
Noreia je pričarala irsko vzdušje.

Več fotoutrinkov si lahko ogledate TU

pomursko-podjetje-leta-2018 gledališče-park murska-sobota Vestnik pomurska-gospodarska-zbornica